PEPINGEN - Het Dravershof verkoopt bier voor het goede doel

C21

PEPINGEN - Het Dravershof verkoopt bier voor het goede doel

Ediiepajot_pepingen_ter_loo_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Kris Devroede, uitbater van het Dravershof aan de Ninoofsesteenweg in Pepingen heeft een goed hart. Al enkele jaren verkoopt hij tijdens de maand mei een trappistenbier waarvan de opbrengst gaat naar een goed doel. Dit jaar kon hij zo 500 euro en ook een fiets schenken aan Huize Ter Loo in Bellingen.

Kris Devroede is ambassadeur van Orval en zegt zelf dat hij daarvoor iets in de plaats wil doen. Normaal verkoopt hij gedurende de maan mei Orval waarvan de winst naar een goed doel gaat. Door de schaarste van Orval, moest hij echter overstappen op een ander bier en dat is dit jaar Hopus van brouwerij Lefevre uit Quenast.
Huiz Ter Loo gaat het geld gebruiken voor het herstellen van der fietsen.
Dit jaar gaat hij in de maand mij de Hopus verkopen aan 2,90 euro het glas. Alles wat boven de 2 euro is gaat in de pot voor het goede doel.
De verkoop voor het goede doel heeft steeds plaats in de maand mei en dat heeft een oorzaak: “In de maand mei passeren er honderden bedevaarders op weg naar Halle voor mijn zaak. Velen komen eens binnen en vragen gewoon een trappist voor het goede doel”, zegt uitbater Kris Devroede.
De opbrengst dit jaar gaat naar Zonnelied, voor de uitbouw van een mediatheek. in de pastorie in Tollembeek. Hier zitten 27 personen die mentaal gehandicapt zijn
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mei 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief