PEPINGEN - Zaai een bloemenakker en steun de bijenpopulatie

C21

PEPINGEN - Zaai een bloemenakker en steun de bijenpopulatie

Editiepajot_pepingen_bloemenzaad
Ingezonden foto

De bij is de belangrijkste natuurlijke helper bij de bestuiving van veel waardevolle land- en-tuinbouwgewassen en wilde flora. De meeste gekweekte fruitsoorten zijn afhankelijk van kruisbestuiving door de honingbij. De gemeenter Pepingen wil hierbij helpen en gaat gratis zaad uitdelen.

De voorbije jaren werd de afname van de bijenpopulatie alsmaar ernstiger. Dit betekent een groot verlies voor land- en tuinbouw en biodiversiteit. Grote oppervlakten bloemrijke vegetaties zijn absoluut noodzakelijk om de honingbijen in stand te houden. Bloemenakkers zorgen voor een constant aanbod aan voedselrijk stuifmeel.
Om de bijenpopulatie te ondersteunen promoot de gemeente Pepingen de aanleg van bloemenakkers en deelt ze hiervoor gratis bloemenzaad uit.
Deze actie richt zich aan alle inwoners van Pepingen. Help samen met ons de honingbijen er bovenop en kom een gratis pakket afhalen op het gemeentehuis: van maandag t.e.m. vrijdag bij de milieudienst (Mieke Denys – tel.: 02 383 14 24 – e-mail: mieke.denys@pepingen.be ), op zaterdag van 10.00u – 12.00u bij Greta Cochez, schepen van Leefmilieu (0498 73 41 45, greta.cochez@pepingen.be ):
Het zijn zakjes met ongeveer 50 gram bloemenzaden (mengeling). Het bloemenmengsel is samengesteld uit de volgende bloemensoorten: Dille, Gele ganzebloem, Goudsbloem, Korenbloem, Koriander, Boekweit, Klaproos, Muskuskaasjeskruid, Slangenkruid, Gewoon duizendblad, Vergeet- mij-nietje;
Er is voldoende zaad voor een oppervlakte van ongeveer 1 are. Tevens is er een brochure met uitleg bij over het zaaien en onderhoud.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mei 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief