PEPINGEN deelde aardbeiplantjes uit

C21

PEPINGEN deelde aardbeiplantjes uit

Editiepajot_pepingen_aardebeien
Ingezonden foto

Deelnemers aan het aardbeienproject om de monitoring van hun luchtkwaliteit konden hun aardbeiplantje op het gemeentehuis van Pepingen komen afhalen. De plantjes, “meetstations”, zullen werden aan 45 deelnemers  verdeeld die dan in hun buurt de luchtkwaliteit mee zullen helpen inschatten.

Van 9 mei 2015 t.e.m. 27 juni 2015 dienen de aardbeiplantjes bij de deelnemers thuis verzorgd te worden: voldoende water geven, niet bemesten, het plantje vrij blootstellen aan wind en regen, niet verplanten. Het plantje dient in de pot buiten op de vensterbank aan de straatkant te worden geplaatst, indien mogelijk op de eerste verdieping. Zo wordt het fijn stof op de bladeren verzameld.
Zaterdag 27 juni 2015 is het plukdag! Iedere deelnemer verzamelt de 5 oudste onbeschadigde samengestelde bladeren in een gecodeerd zakje en brengt dit zakje terug naar het gemeentehuis. Deze bladeren zullen daarna in een labo worden geanalyseerd. Hierbij zal de hoeveelheid blad geaccumuleerd stof bepaald worden. Elke plant is dus een ‘fijnstof’-meetstation. Door dit project kan aan biomonitoring op grote schaal worden gedaan.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mei 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief