PEPINGEN leerde zijn inwoners wandelen

C21

PEPINGEN leerde zijn inwoners wandelen

Editiepajot_pepingen_wandelen
Foto Felix Merckx
 

De ‘walk tot walk’ sessies van de gemeente Pepingen in samenwerking met de wandelclub Halfoogstvrienden Bellingen waren opnieuw een schot in de roos.

De gemeente Pepingen en de wandelclub Bellingen hebben in het kader van de gezondheidsmaand gedurende 6 weken voor de 4e keer de ‘walk 2 walk’ sessie georganiseerd. Het succes wordt elk jaar groter. Bedoeling is dat de wandelaar op een actieve en gezonde manier de schoonheid van haar/zijn eigen dorp nog beter leert kennen en waarderen. De parcoursbouwers van de wandelclub trokken gedurende 6 weken door elke Pepingse deelgemeente langsheen de wondermooie ontluikende natuur.
Bestuurslid Fred Meert van de wandelclub : ‘zowel in het verleden als het heden konden wij bij onze manifestaties rekenen op de steun van de gemeente. Uit respect blijven we met plezier deze organisatie elk jaar weer in elkaar boksen. De waardering die we van de wandelaars terug krijgen is enorm. Voor een aantal nieuwe inwoners is het meteen een schitterende kennismaking met hun omgeving. Een deelnemer citeerde mooi dat hij 10 jaar te lang gewacht heeft om te verhuizen. Anderen zien het als een training tot de Halle bedevaart. Velen zijn er gewoon graag bij.’ Voorzitter Pol Clement vult zijn secretaris met wat cijfers aan : ‘Met een minimum van 21 en een piek van 37 deelnemers kunnen we van een geslaagd initiatief spreken. Maar liefst 62 verschillende mensen namen minstens 1 x deel. 16 waren er elke keer bij.’
Burgemeester Eddy Timmermans treedt de bestuursleden van de wandelclub bij : ‘tradities moet je in ere houden, dankzij de wandelclub staat er een stevige organisatie op poten die wij als gemeentebestuur zeker blijven appreciëren en ondersteunen. Niet enkel de prachtige wandelingen maken deel uit van de organisatie. Menig deelnemer wist me te vertellen dat ze op het parcours ook wel eens culinair verlekkerd worden en, als de mogelijkheid zich aandoet er na de tocht tussen pot en pint in een plaatselijke herberg nog gezellig wordt nagekaart wat een hechte band creëert. Bovendien is het een sportieve uitdaging, het tempo verhoogt met de week.’
Dinsdag 12 mei was er de apotheose wandeling. De Pepingse schoolbus pikte de wandelaars op aan het stationsplein in Bellingen en dropte ze op het dorpsplein van Saintes. De stappers keerden in lijn terug richting Bellingen langsheen een aantal privé stukjes en doorheen de weidse landschappen van het Roman Païs en de poort naar het Pajottenland. Eenmaal aangekomen wachtte een gezellige receptie aangeboden door de gemeente en de wandelclub. De ideale afsluiter van de ‘walk 2 walk’ editie 2015.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief