PEPINGEN - Artselingen 2015 ‘tussen hemel en aarde’

C21

PEPINGEN - Artselingen 2015 ‘tussen hemel en aarde’

Editiepajot_pepingen_artseleingen_1_foto_devogeleer
De deelnemende kunstenaars. (Foto Devogeleer)
 
Editiepajot_pepingen_artseleingen_2_foto_devogeleer
Joz Dedecker, de man van Artselingen. (Foto Devogeleer)
 

Start op zondag 5 juli om 14uur en loopt tot zondag 26 juli 2015
ArtsElingen 2015 staat dit jaar in het teken van het thema TUSSEN HEMEL EN AARDE. Dit jaarlijks festival zorgt voor een op mensenmaat geschreven programma over poëzie en beeldende kunst in een landelijk kader.

Een nieuwe poëzieroute werd aangelegd voor wandelingen te midden het landelijke stukje Pajottenland omheen de Mansveldhoeve, het kunstencentrum, waarin tal van kunstenaars hun recent werk zullen tonen. Maar er is meer, er is ook een specifiek activiteitenprogramma voorzien.
DRAMA, SURREALISME, LIEFDE zijn de hoofdingrediënten waaromheen werd gewerkt om een uitzonderlijke kunsttentoonstelling op te richten waaraan acht kunstenaars hun medewerking verlenen. Beeldhouwwerken, grafiek, fotografie, collages, schilderijen van volgende kunstenaars Lou Desmet, Jaak Depuydt, Ivo De Decker, Veine Peeters, Willy Beeckman, Nicole Verheyden, Peter Van de Vijver, Jos De Decker, ze komen er allemaal aan bod.
POËZIEWANDELROUTE vertrekt vanuit het Kunstencentrum Mansveld, is ongeveer een 5 km lang en loopt via kleine wandelwegen midden het Brueghellandschap over de dorpen Elingen, Breedhout, Oudenaken, Pepingen.
Op deze wandelroute staan tal van kleurrijke gedichtenpanelen van gekende dichters opgesteld. Op de Mansveldhoeve kan de bezoeker een wandelplan ervan bekomen. Noteer ook dat er een begeleide wandeltocht is voorzien , namelijk op 19 juli dat vertrekt om 14u 30.
ACTIVITEITENPROGRAMMA: op zondagnamiddag in JULI 2015
Het hele gebeuren van het Kunsten en Poëziefestival speelt zich af tijdens de zondagen van de maand Juli, telkens beginnend om14 u.
De eerste zondag op 5 Juli is er om 14u de vernissage en staan de kunstenaars ter beschikking om uitleg te verstrekken over hun werk.
Op de tweede zondag 12 Juli, om 14u30, is er het HAIKU gebeuren met de participatie van de HAIKU- kern BRABANT. Deze zullen mede een workshop aan de bezoekers aanbieden, waaraan ze gratis kunnen deelnemen.
Op de derde zondag 19 juli is er de begeleide poëziewandeling vanaf 14u30 vertrekkend aan de Mansveldhoeve.
De vierde zondag 26 juli staat mede in het teken van een POËZIEAVOND waaraan vijf dichters deelnemen, met name Jan Vanhaelen, Veine Peeters, Jos De Decker en speciale gast Bert Deben, die enkele jaren geleden de speciale Poëzieprijs georganiseerd door de BIB van Halle won. Vanaf 16 u al zullen drie jonge muzikanten voor een bijkomende noot muziek zorgen. Wees er vroeg bij om te reserveren op tel 02 532 57 11 of per mail aan joz.dedecker@telenet.be   , gelet op het succes der vorige jaren. Toegangsprijs is 5€.
ART CENTER MANSVELD, Oudenaaksestraat 4, 1671 ELINGEN (Pepingen), tel 02 532 57 11 joz.dedecker@telenet.be 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jun 2015
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief