BOGAARDEN - Geslaagd ponykamp van ruiterclub Dandélion

C21

BOGAARDEN - Geslaagd ponykamp van ruiterclub Dandélion

Editiepajot_b_ogaarden_paarden_1_foto_devogeleer
Foto's Emile Devogeleer
 
Editiepajot_b_ogaarden_paarden_2_foto_devogeleer
Foto's Emile Devogeleer
 
Editiepajot_b_ogaarden_paarden_3_foto_devogeleer
Foto's Emile Devogeleer
 
Editiepajot_b_ogaarden_paarden_4_foto_devogeleer
Foto's Emile Devogeleer
 

Van 7 juli tot zaterdag 11 juli was de weide aan de Molenstraat in Bogaarden omgebouwd tot een echt ponykamp . Maar liefst negen clubs van uit het Pajottenland hadden zich ingeschreven voor dit jaarlijks evenement ( elk jaar is het een andere club die het kamp organiseert ) .Dit jaar was het de beurt aan ruiterclub Dandélion uit Bogaarden, en met succes

Een honderdtal kinderen van 6 tot 15 jaar met hun eigen pony schreven zich in voor dit kamp . En zoals op een echt kamp sliepen zij onder begeleiding van twee oudere leden per club, in de vele tentjes op de weide .
De dag vulden ze met de basis regels van hoe ze hun pony moeten verzorgen, dressuur, berijden en andere discipline voor het berijden van hun pony, afwisselend met ontspanning en spel.
Voor het spel gedeelte werd er telkens gekozen voor een ander thema zoals Pasen, Kerst, Sint Niklaas, Halloween e.a. .
De maximum leeftijd voor dit kamp is tot 15 jaar, zodat er tijdens dit kamp 13 meisjes en 2 jongens hun officiële doop kregen en bij het volgende kamp enkel nog als begeleider kunnen deelnemen .
De kinderen en hun pony werden dagelijks verwend door 45 tal vrijwilligers die zorgden voor het eten, verzorging, begeleiding tijdens de wandelingen en het organiseren van de randactiviteiten . Er was zelf een hoefsmid aanwezig om de dieren te verzorgen indien nodig .
Op zaterdag 11 juli was er het slotfeest rond het thema “ De gulden sporen viering “ tijdens deze viering waren alle kinderen verkleed in ridder uit de tijd van de guldensporenslag, en brachten op hun pony deze bloedige strijd nog eens tot leven .
De harnassen, schilden, zwaarden en kostuums was hun eigen creatie en waren moeilijk te onderscheiden met de echte uit 1302 .
De kinderen kijken nu al uit naar het volgend pony-kamp in 2016 .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jul 2015
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 18 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief