PEPINGEN - Kruispunt Ninoofsesteenweg (N28) met Palokenstraat en Steenweg op Bellingen afgesloten voor het verkeer vanaf 4 augustus

C21

PEPINGEN - Kruispunt Ninoofsesteenweg (N28) met Palokenstraat en Steenweg op Bellingen afgesloten voor het verkeer vanaf 4 augustus

Omleiding_fase_3_bewerkt-1
Omleiding tijdens werken fase 3
 
Omleiding_fase_4
Omleiding tijdens werken fase 4
 

Op dinsdag 4 augustus, na het bouwverlof, starten ze met de werken van fase 3 op de Ninoofsesteenweg in Pepingen. In deze fase vernieuwen ze het kruispunt van de Ninoofsesteenweg met de Palokenstraat en de Steenweg op Bellingen. Hierdoor is het kruispunt tot eind september afgesloten voor het verkeer en stelt men een omleiding in. Eind september, wanneer fase 3 is afgerond, stellen ze het kruispunt opnieuw open.

 Eind augustus starten ze vervolgens met de werken van fase 4 die tot het einde van het jaar duren. De bijkomende werken ter hoogte van de Kestersesteenweg en de werken van fasen 1 en 2 werden afgerond. Fasen 1 en 2 zullen pas op 4 augustus opengesteld kunnen worden.
.Vanaf 4 augustus tot half september volgt het verkeer een aangepaste omleiding. Het verkeer vanuit Ninove verlaat de Ninoofsesteenweg (N28) aan Hoesnaek en volgt vanaf hier de omleiding tot in Halle. Omgekeerd volgt het verkeer vanuit Halle een omleiding via de Lenniksesteenweg en de steenweg op Ellingen naar Ninove.
Meer informatie over de tijdelijke haltes en de omleidingen van de bussen vindt u via de posters aan de bushaltes en de website van De Lijn (www.delijn.be/nl/lijnen ).
Ook fase 4 van start in augustus
In de laatste week van augustus starten ze de werken van fase 4. In deze fase vernieuwen ze de rijweg en de fietspaden van de Ninoofsesteenweg (N28) tussen het kruispunt met de Palokenstraat en de Steenweg op Bellingen (fase 3) en het kruispunt met Vroembos en de steenweg op Elingen (fase 5). Dit laatste kruispunt blijft open tijdens de werken van fase 4 en wordt zelf vernieuwd in de volgende fase (fase 5). Dit betekent dat beide kruispunten tussen eind september en december open zijn voor het verkeer.
Ook tijdens de werken in fase 4 is er een omleiding van kracht. Het verkeer richting Halle rijdt via Hoesnaek, Huttestraat, Terkammenstraat, Kriekelaerestraat, Trapstraat en Steenweg op Bellingen. Het verkeer richting Ninove volgt dezelfde omleiding in de omgekeerde richting.
Bijkomende werken t.h.v. Kestersesteenweg afgerond
De bijkomende werken op de Ninoofsesteenweg (N28) ter hoogte van het kruispunt met de Kestersesteenweg (N272) werden eind juni afgerond. De asfaltering van de rijweg en het aanleggen van de fietspaden op dit deel van de Ninoofsesteenweg (N28) zijn hiermee volledig klaar.
 Beton fasen 1 en 2 hardt uit tijdens bouwverlof
Aanvankelijk was voorzien dat het beton in fasen 1 en 2 van de werken tegen het bouwverlof uitgehard zou zijn en dat ze dan die zones dus zouden kunnen openstellen, maar dat is niet gelukt. Door de extreme warmte van twee weken geleden en de regen die daarop volgde, zijn de betonwerken namelijk later gestart dan voorzien was. Daardoor is het nieuwe beton nog niet uitgehard en moet men nog wachten tot na het bouwverlof om het te laten uitharden. Op 4augustus, wanneer de werken in fase 3 beginnen zullen ze fasen 1 en 2 openstellen. De handelaars zullen dan opnieuw beter bereikbaar zijn.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jul 2015
Felix Merckx
Agentschap Wegen en Verkeer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief