PEPINGEN - Biologische krieken voor de heerlijke kriek Lou Pépé van Cantillon

C21

PEPINGEN - Biologische krieken voor de heerlijke kriek Lou Pépé van Cantillon

Editiepajot_pepingen_krieken_1_foto_devogeleer
Foto's Emile Devogeleer
 
Editiepajot_pepingen_krieken_2_foto_devogeleer
Foto's Emile Devogeleer
 
Editiepajot_pepingen_krieken_3_foto_devogeleer
Foto's Emile Devogeleer
 

Bij fruitteeltbedrijf Pajottenlander is de jaarlijkse kriekenpluk begonnen. De noorderkrieken zijn al geplukt en verwerkt . Maar de trots van het bedrijf zijn echter de Schaarbeekse krieken, geteeld volgens de biologische landbouwmethode, zonder gebruik van insecticiden, pesticiden of andere chemische bestrijdingsmiddelen .

“Wij passen geen enkele chemische behandeling toe in onze hoogstamboomgaard “ vertelt Peter “ We zorgen voor een evenwichtige bodem, o.a door te bemesten met humusrijke compost en zeewierkalk”.
 
Peter genoot een muzikale opleiding als organist, afgestudeerd aan het Lemmensinstituut, Peter gaf ook vele jaren les in het bespelen van orgel in verschillende muziekscholen in het Pajottenland . Maar zijn grote passie vanaf zijn jeugdjaren is fruit, hoogstamboomgaarden
en biologische landbouw . In 1987 bottelde hij zijn eerste flessen fruitsap, door de overvloedige oogst te verwerken tot sappen en andere fruitproducten .Nog steeds kruipt Peter met evenveel plezier in de hoogste bomen om het laatste fruit te kunnen plukken .
 
De krieken zijn integraal bestemd voor de familiale brouwerij Cantillon in Anderlecht, een brok erfgoed dat dateert uit 1900 . Het kriekenbier “ Lou Pépé “ gebrouwd in Anderlecht met de biologische Schaarbeekse krieken, uit Pepingen is vaak al verkocht voor
het volledig is uitgerijpt .Lou Pépé bevat 300 g krieken per liter, wat zorgt voor een intense fruitsmaak .
 
Bij Pajottenlander worden alle krieken nog zorgvuldig met de hand geplukt, zodat de slechte vruchten direct kunnen verwijderd worden .
 
Het plukken van hoogstamfruit is niet voor iedereen weggelegd. “ Ieder jaar zien we wel mensen die met veel bravoure beginnen, maar al vlug tot de vaststelling komen dat ze hoogtevrees hebben. Zeker op een dag als vandaag is het geen lachertje, gloeiheet tot 30°C en veel wind daar boven in die bomen, maar we hebben een goede ploeg plukkers kunnen samenstellen .De stemming zit erin” zegt Linda.
 
De oogst is gering dit jaar in tegenstelling tot vorige jaar toen er enorme overvloed was .
Wie graag Schaarbeekse krieken wil voor het maken van confituur of een fles Lou Pépé wil reserveren, haast zich dus maar beter .
 
Bij fruitteeltbedrijf “Pajottenlander “ in de Kerkstraat 14 in Pepingen kunt u iedere zaterdagvoormiddag van 09.00 u tot 12.30 u, terecht voor verschillende soorten fruitsappen en vers seizoenfruit, www.pajottenlander.be  .
Brouwerij Cantillon is iedere dag open van 10.00 u tot 17.00 u, behalve op zon en feestdagen, www.cantillon.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jul 2015
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief