PEPINGEN - Genieten van het Pajottenland in WZC Henri Vander Stokken

C21

PEPINGEN - Genieten van het Pajottenland in WZC Henri Vander Stokken

Editiepajot_pepingen_vanderstokken_bewerkt-6
Ingezonden foto
 

WZC Henri Vander Stokken toont dat ook in woonzorgcentra ouderen kunnen genieten van het Pajots Leven. Elke dag opnieuw beleven de bewoners er de pracht van de natuur, de omliggende akkers, het zicht van boeren op hun velden, het fluiten van tal van vogels, de ‘lommer’ van de bomen, de ochtendgroet van de patrijzen en konijntjes, enz…

Paulus Van Overstraeten ‘Polleke’ (foto links), 89 jaar en afkomstig uit Breedhout, getuigt: “Elke dag doe ik een wandeling en geniet ik van de schoonheid van het Pepingse Pajottenland. We zijn opgebracht in en met de natuur. Het is schoon dat we onze ouwe dag ook in en tussen de natuur kunnen doorbrengen”.
Ook Emiel Debontridder (foto rechts), 85 jaar, kwam in het woonzorgcentrum tijdelijk herstellen. Hij startte elke dag bij het ochtendgloren buiten, van zodra de weersomstandigheden het toelieten.
De natuur brengt ontspanning, de ochtendzon zorgt voor een aangename warmte, een onverwachtse ontmoeting biedt wat verstrooiing…
Terwijl deze heren genieten van het prachtige panorama tijdens een ochtendwandeling, vertellen ze elkaar over hun heden, verleden en toekomst. De natuur werkt duidelijk helend in Pepingen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 aug 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief