PEPINGEN - Eindelijk een akkoord voor de Zagerij

C21

PEPINGEN - Eindelijk een akkoord voor de Zagerij

Editiepajot_pepingen_schuurj_3_foto_merckx
Foto Felix Merckx

Op de jongste gemeenteraad kwam het project ‘De Zagerij’ terug op tafel. Door de overstap van Peter Lacres naar de CD&V-SP.a is er verandering in gekomen. Het project Zagerij omvat een deel eigendom van de gemeente en een deel eigendom van het OCMW.

CD&V-Sp.a en Peter Lacres willen het deel van de gemeente, nl. de zagerij zelf ombouwen tot bib, kinderopvang, dienst vrije tijd, raadzaal en loket. Het OCMW-project wil van het woonhuis en de bijgebouwen sociale woningen maken. Hierbij kunnen de omgevingswerken gesubsidieerd worden door VMSW(Vlaamse Maatschappij voor Sociale Woningen).
De achterliggende weide is eigendom van de gemeente. Het bestuur wenste de binnenkoer en de volledige achterliggende weide om te vormen naar openbaar domein. Doch voor de subsidiëring van omgevingswerken door VMSW wensen zij de binnenkoer en het gedeelte achter de bijgebouwen aan te duiden.
Ook hier is het dossier onduidelijk en geeft geen antwoord op de vraag waarom de volledige zone achter de Zagerij opgenomen wordt in het openbaar domein ondanks het feit dat de zone die in aanmerking komt voor subsidiëring door de VMSW kleiner is?
CD&V-Sp.a en Peter Lacres vroegen om het openbaar domein te beperken tot de zone die in aanmerking komt voor subsidiëring door de VMSW. 
Vermits het vorige bestuur op de vraag niet wou ingaan, dienden de nieuwe meerderheid een amendement in met deze aanpassing. Schepen Peter Lacres stelt vast dat dit origineel ook zo overeengekomen was tijdens colleges, maar dat dit op het allerlaatste moment (net vóór het versturen van de agenda van de gemeenteraad) anders werd ingevuld, namelijk het volledige terrein.
Dit amendement werd ‘nieuwe meerderheid’ tegen bestuur goedgekeurd.
Het bestuur wou het niet aangepaste ontwerp van besluit ter stemming voorleggen. De CD&V – SP.a fractie gingen daar uiteraard niet mee akkoord. Na heel wat discussie vroeg het bestuur om de vergadering te schorsen en gingen zij apart beraadslagen. Na 6 minuten kwamen zij terug en werd het geamendeerd ontwerp, zoals de CD&V-Sp.a fractie vroegen, met algemeenheid van stemmen goedgekeurd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 sep 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief