PEPINGEN - Werken Ninoofsesteenweg vorderen

C21

PEPINGEN - Werken Ninoofsesteenweg vorderen

Editiepajot_pepingen_wegen_en_verkeer
Foto Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Werken liggen stil tussen 18 december en 4 januari
De werken van fase 4 op de Ninoofsesteenweg in Pepingen gaan goed vooruit. Tussen de Palokenstraat en huisnummer 85 brachten ze een asfalteringslaag aan. Daarnaast werkten ze vanaf huisnummer 85 tot Vroembos aan de riolering. Deze werken ronden ze in november af, waarna ze dit jaar enkel nog de fundering van het wegdek in dit deel aanbrengen.

Vanaf 4 januari 2016 werken ze eerst alle bovengrondse werken van fase 4 af alvorens met fase 5 van start te gaan. Ondertussen ging ook de bereikbaarheidsadviseur nog eens langs bij enkele handelszaken in fase 4.
 Tussenlaag beschermt fundering tegen doorsijpelend water
Tijdens de werken van fase 3 zijn ze in september al gestart met de rioleringswerken en de aanleg van de fundering tussen de Palokenstraat en het huisnummer 85 van fase 4. Hierdoor konden ze de voorbije weken in dit deel van fase 4 al een asfaltlaag aanbrengen. Die asfaltlaag is de tussenlaag tussen de fundering (onderaan) en de betonverharding (bovenaan) en beschermt de fundering tegen mogelijk doorsijpelend water. De aanleg hiervan is noodzakelijk omdat zonder de tussenlaag de fundering kan wegspoelen en bijgevolg de weg kan inzakken.
Dit jaar nog rioleringswerken, aanbreng fundering en deel fietspad
In het tweede deel van fase 4, tussen huisnummer 85 en het kruispunt met Vroembos, plaatsten ze in september al een inspectieput. De voorbije maanden werkten ze hier verder aan de riolering. Deze werken ronden ze af tegen eind november waarna ze in december in dit deel van fase 4 nog de fundering van het wegdek plaatsen.
Tussen huisnummer 85 en de Palokenstraat, waar de tussenlaag al is aangelegd, brengen ze in november nog een deel van het fietspad aan.
18 december laatste werkdag van 2015
De werken ronden ze volgens de huidige planning af op vrijdag 18 december 2015. Dat is meteen ook de laatste werkdag van 2015 in Pepingen. Na twee weken waarin ze niet werken, vatten ze op maandag 4 januari 2016 de werkzaamheden opnieuw aan. Ook in de periode waarin ze niet werken, blijven de omleidingen voor het verkeer en fietsers van kracht.
Afwerking fase 4 na nieuwjaar
Na de onderbreking van de werkzaamheden tijdens de eindejaarsperiode werken ze fase 4 af. Dit betekent specifiek dat ze de fundering afwerken, de tussenlaag asfalt gieten, de kantstroken (goten) in beton storten, de fietspaden in beton storten, de toplaag van de rijweg in beton storten en de voetpaden afwerken. Daarnaast starten ze de voorbereidingen van fase 5 op.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 nov 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief