PEPINGEN - Uitwisseling levenswijsheden en ervaringen tussen bewoners WZC Vander Stokken en de leerlingen van Don Bosco.

C21

PEPINGEN - Uitwisseling levenswijsheden en ervaringen tussen bewoners WZC Vander Stokken en de leerlingen van Don Bosco.

Editiepajot_pepingen_vanderstokken_2_bewerkt-3
Ingezonden foto
 

Elf leerlingen van het Don Bosco Instituut van Halle, 2e jaar grafische richting, brachten hun ‘Sociale dag’ door in het WZC Vander Stokken in Pepingen.

In de voormiddag werd het ontstaan van het wzc, de visie, de opdrachtsverklaring, de werkgroepen, de dienstverlening omtrent het WZC uitgelegd. Nadien kregen de leerlingen een rondleiding doorheen het woonzorgcentrum. De voormiddag werd afgesloten met een bezoekje aan de kiné- zaal en een demonstratie van de tilliften.
Na de middag speelden de bewoners samen met de leerlingen het ‘Levensloop- spel’. Een zeer leuk spel voor zowel jong als oud. Aan de hand van vragen kwamen de leerlingen allerlei zaken te weten over de bewoners. Maar ook de bewoners konden hun nieuwsgierigheid niet bedwingen en vele vragen werden afgevuurd. Wat delicatere vragen, zoals; ’Kon u met uw ouders vroeger praten over uw relaties’ of ‘gebruikte u vroeger voorbehoedsmiddelen’, werden zeker niet uit de weg gegaan.
Het werd een gezellige namiddag voor elkeen! De samenwerking tussen jong en oud blijft in het WZC zeker een topper.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief