PEPINGEN - CD&V / SP.a en Peter Lacres vraagt de installatie van een eenheidscollege

C21

PEPINGEN - CD&V / SP.a en Peter Lacres vraagt de installatie van een eenheidscollege

Gemeenteraad_2013
EP

Door de overstap van schepen Lacres is de meerderheid in de minderheid gekomen. Eén van deze gevolgen is dat de begroting 2016 niet goedgekeurd werd op de jongste gemeenteraad. 0^tot een oplossing te komen roept de CD&V-fractie en schepen Peter Lacres de gemeenteraad samen op donderdag 21 januari 2016 om 20u00 in de raadzaal van het gemeentehuis

De CD&V-Sp.a fractie en schepen Lacres vroegen op de gemeenteraad van 24 november 2015 het LVB en N-VA bestuur om met de verschillende fracties samen te zitten om tot een mogelijk vergelijk te komen in verband met het budget en het meerjarenplan.
Op 22 december 2015 op initiatief van de CD&V-Sp.a fractie en schepen Lacres vond een vergadering plaats met de voorzitters van CD&V, LVB en N-VA en de gemeenteraadsvoorzitter om na te gaan of er een draagvlak is voor een verregaande samenwerking maar dit bleef tot heden zonder gunstig gevolg.
Op de gemeenteraad van 29 december 2015 legde LVB en N-VA het budget 2016 en het meerjarenplan 2014-2019 met een negatieve autofinancieringsmarge ter goedkeuring voor.
Op de gemeenteraad van 29 december 2015 verklaarde de gewestelijk ontvanger dat dit budget en meerjarenplan tot stand kwam zonder voorafgaandelijke budgetwijziging in 2015 en dat dit een vertekend beeld geeft van het budgettair resultaat.
Bij de stemming onthield LVB en NVA zich en stemden de CD&V-Sp.a fractie en schepen Lacres tegen waardoor de gemeente met voorlopige twaalfden moet werken.
Volgens de CD&V fractie kan de toestand gedeblokkeerd worden door een eenheidscollege op de been te brengen. De CD&V-Sp.a fractie vraagt een gepaste participatie in het schepencollege en dit om punten die op de gemeenteraad goedgekeurd werden uit te voeren wat tot heden niet het geval is. Ook omdat CD&V-Sp.a de grootste partij is en samen met schepen Peter Lacres de meerderheid vormt in de gemeenteraad en hiermee het democratisch beginsel vorm krijgt. Om mee het beleid van de gemeente te kunnen bepalen en om een sluitend budget 2016 en meerjarenplan 2016-2019 uit te werken.
De CD&V / Sp.a en Peter Lacres zegt dat de gemeenteraad tot een nieuw bestuursakkoord moet komen tegen 15 februari 2016 met de installatie van het nieuwe schepencollege.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jan 2016
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief