PEPINGEN - Tettertraject en ouder worden in het Pajottenland

C21

PEPINGEN - Tettertraject en ouder worden in het Pajottenland

Flyer_ouder_worden_in_je_buurt-1
EP

Met het project ‘Ouder worden in je buurt’ zetten Riso Vlaams-Brabant en partners de dialoog op tussen dienstverleners en kwetsbare ouderen. In zes bijeenkomsten vanaf 16 februari wordt in Heikruis (Pepingen) het aanbod voor ouderen uit de doeken gedaan en geeft Riso op een toegankelijke manier de kans aan de ouderen om hun verhaal te vertellen.

Vaak moeten (kwetsbare) ouderen een hoge drempel overwinnen om zich te informeren over hun aanbod of om naar een dienst of voorziening te stappen. Er is duidelijk nood aan degelijke informatie op maat. Deze nood is hoog in het Pajottenland met een hoge vergrijzing, afgelegen woningen die vaak niet aangepast zijn aan de noden van de verouderende bevolking en bovendien trekt dan ook de dienstverlening nog eens vaak weg.
"Ouder worden in je buurt" legt de noden van de ouderen bloot. In eerste instantie met 6 GRATIS bijeenkomsten, het zogenaamde ‘Tettertraject. Het pakket dat aan de basis ligt, is laagdrempelig met het gebruik van film- en fotomateriaal en toegankelijke taal. Heeft men problemen om op een bijeenkomst te geraken dan zorgen wij voor een mobiliteitsoplossing. Bovendien kan het pakket flexibel gebruikt worden afhankelijk van de belangrijkste thema's of knelpunten die leven binnen de groep. Tot slot heeft het pakket een modulair aanbod, zodanig dat rekening wordt gehouden met het al dan niet hebben van een migratieachtergrond en de taalkennis. Naast de 6 sessies worden er tips en handvaten geboden voor vervolginitiatieven die met elke groep gedaan kunnen worden. Vervolgens wordt de vraag van de oudere beter afgestemd op het aanbod van de dienstverlening. De resultaten uit Tettertraject en mogelijke oplossingen worden immers voorgelegd aan een netwerk van lokale aanbodverstrekkers en beleidsmensen.
Ouderen uit Pepingen die op zoek zijn naar antwoorden op hun levensvragen en die “ouder worden in je buurt” belangrijk vinden kunnen er terecht..
Zij gaan zes namiddagen volledig gratis aan de slag met de inbreng van de participanten (indien nodig zorgen wij voor vervoer) + een hapje en een drankje en vooral veel goesting om te ‘tetteren’ (daarom ook tetternamiddagen)
Waar? Vzw Mater Dei , Heikruis Molenhofstraat 31 , 1670 Heikruis (vergaderzaal 3e verd)
Inschrijven : met vermelding van naam + adres/tel (+ aangeven dat je vervoer nodig hebt) kan bij: Luc Van Camp, opbouwwerker Riso Vlaams Brabant Leefkwaliteit van ouderen in het Pajottenland,Vondel 25 - 1500 Halle T 02 358 13 62 | M 0490 56 62 33; Het gemeentebestuur van Pepingen: Greta Verelst, Administratief medewerker Dienst secretariaat en dienst welzijn gemeente Pepingen T 02.383.14.22 - F 02.356.11.50
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jan 2016
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief