Vernieuwd recyclagepark LENNIK-PEPINGEN start op 1 februari

C21

Vernieuwd recyclagepark LENNIK-PEPINGEN start op 1 februari

Pepingen_opent_officieel_vernieuwd_containerpark_met_weegbruggen
Ingezonden foto
 

Vanaf 1 februari worden, zoals in de omliggende gemeenten, weegbruggen in gebruik genomen. De overheid verplicht gemeenten het principe “de vervuiler betaalt” ook door te voeren in de tarifering op het recyclagepark. Hierdoor gebeurde een herschikking in een gratis en een betalend gedeelte. Op het betalend gedeelte maken de weegbruggen het mogelijk om een tarief per aangebracht gewicht aan te rekenen van 0,16 euro/kg. Het huidige toegangsgeld voor alle afvalsoorten wordt afgeschaft.

Dankzij de inspanningen van Haviland is het vernieuwde, intergemeentelijke recyclagepark van Pepingen en Lennik een feit. Door de opmaak van een nieuwe overeenkomst, die geldt tot 2023, is een  meer efficiënte uitbating van het intergemeentelijk recyclagepark gegarandeerd. Een goede zaak voor alle partijen en het milieu.

Op zaterdag 6 februari 2016 is de officiële opening van het vernieuwde recyclagepark, in de Brugstraat 2 in Pepingen. Tussen 10 en 11 uur biedt Haviland dan aan alle bezoekers een drankje aan. Tijdens de opening staan onze medewerkers ook klaar om de vragen van de bezoekers te beantwoorden en de wijzigingen uit te leggen. Elke inwoner ontving reeds een wegwijzer waar stap voor stap de werking van het nieuwe systeem werd toegelicht. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 feb 2016
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief