PEPINGEN - Werken schuiven op naar fase 5 vanaf februari

C21

PEPINGEN - Werken schuiven op naar fase 5 vanaf februari

Editiepajot_pepingen_ninoofsesteenweg_bewerkt-2
Foto Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
 

Begin januari heeft de aannemer na een korte winterbreak de werken in Pepingen opnieuw gestart. Er werd verder gewerkt aan fase 4, die ze binnenkort afronden. Vanaf februari starten ze ook met de werken van fase 5, aan het kruispunt met Vroembos en de Steenweg op Elingen. Alle verkeer volgt vanaf dan de omleiding via Hoesnaek en Steenweg op Bellingen. 

Funderingen aangelegd in fase 4
In fase 4 vatte de aannemer de werkzaamheden terug aan met de afwerking van de fundering van het wegdek. Dit gebeurde tussen huisnummer 85 en het kruispunt met Vroembos. In het andere deel van fase 4, tussen huisnummer 85 en de Palokenstraat, werd de fundering en de tussenlaag asfalt al in 2015 aangelegd.
Tussenlaag asfalt op 4 februari
Diezelfde tussenlaag asfalt wordt op 4 februari aangelegd tussen huisnummer 85 en het kruispunt met Vroembos. Daarna leggen ze in februari ook de greppels, fiets- en voetpaden nog aan. Hierna is fase 4 klaar, op de toplaag na. Die toplaag, het finale wegdek in beton, leggen ze in maart aan.
Fase 5 gaat enkele weken vroeger van start dan aangekondigd. Niet eind februari maar al op 8 februari. In deze fase werken ze aan het kruispunt met Vroembos en de Steenweg op Elingen. Tijdens de werken, die ongeveer vier weken duren, wordt het kruispunt volledig afgesloten en een nieuwe omleiding voorzien. De Boekhoutstraat en de Ninoofsesteenweg zijn dan bereikbaar vanaf het kruispunt met de Palokenstraat.
Wanneer de fundering en de tussenlaag asfalt van fase 5 zijn aangelegd, stellen ze het kruispunt met Vroembos en Steenweg op Elingen terug open. Vervolgens, ongeveer half maart, brengen ze in fase 4 het definitieve wegdek in beton (toplaag) aan tussen huisnummer 85 en de Spar. De Ninoofsesteenweg is dan bereikbaar via het kruispunt met de Steenweg op Elingen en Vroembos.
Fase 6 in maart en april
Het kruispunt van fase 5 werken ze in eerste instantie af tot de tussenlaag. Na die werken rest enkel nog fase 6 en het betonneren (aanbrengen toplaag) van fase 5. Direct na de werken van fase 5, starten ze aansluitend de rioleringswerken van fase 6. Dit gebeurt rond 7 maart. Volgens de huidige planning wordt het beton (toplaag) van de fasen 5 en 6 rond eind april of begin mei gestort waarna ze de werken volledig kunnen afronden.
Informatie over de buslijnen
Buslijn 144 uit de Steenweg op Elingen kan via Lennik rijden.
Buslijn 145 vormt een alternatief tijdens de spits.
De gemeente Lennik herstelt tijdens de paasvakantie de riolering op de omleidingsroute van De Lijn. Op dat moment kan de bus terug via het kruispunt met de Steenweg op Elingen rijden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 feb 2016
Felix Merckx
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief