Gezond de lente in PEPINGEN

C21

Gezond de lente in PEPINGEN

Gezondelente2016-1
EP

Elk jaar zet de gemeente Pepingen in op de gezonde lente in de maanden april en mei. Gezondheid is het hoogste goed in het menselijk bestaan. Een veelgebruikt gezegde is: ”Als we maar gezond zijn, aan de rest kunnen we werken”. Dat aan de gezondheid werken, is wat de gemeente wil doen door acties te promoten van de dienst welzijn, de sportdienst, de scholen, de woonzorgcentra, de verenigingen en van individuele burgers.

Bewegen is iets dat velen onder ons te weinig of te eenzijdig doen in deze tijden van auto, televisie en computer. Een afwisseling van bewegingsgerichte activiteiten is het beste om een gezonde geest in een gezond lichaam te ontwikkelen. We hoeven daarom competitiesport niet aan de galg te praten, maar de sportinspanningen moeten gerelateerd zijn aan de levensfase waarin de sporter zich bevindt, een marathon willen lopen in twee en een half uur als je zestig bent is niet wat we moeten promoten.
Daarom, kies meer dan een bewegingsactiviteit uit het aanbod van deze folder en houd er vooral rekening mee dat gezondheid vooral een goede mix is van: ”NIET TE VEEL EN NIET TE WEINIG” en “GEZONDHEID IS NIET TE KOOP”.
Gezondheid behelst ook meer dan enkel bewegen, voldoende rust en een gevarieerd voedingspatroon zijn ook essentiële elementen om blij en vrolijk door het leven te kunnen waaieren.
Gezondheid zijn is: Als je jong bent proberen te vliegen, als je oud bent proberen niet te vallen.
Meer informatie kan u bekomen bij Greta Cochez, schepen van gezondheid – greta.cochez@pepingen.be of bij Greta Verelst – 02.383.14.22 of greta.verelst@pepingen.be .
De folder met het overzicht van alle activiteiten is te bekomen op het gemeentehuis of www.pepingen.be .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 apr 2016
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief