PEPINGEN - Werken Ninoofsesteenweg: fase 5 open op 19 april. Daarna fase 4 afgesloten voor storting beton toplaag.

C21

PEPINGEN - Werken Ninoofsesteenweg: fase 5 open op 19 april. Daarna fase 4 afgesloten voor storting beton toplaag.

Omleiding_fase_6
Wegen en verkeer Vlaams-Brabant
 

De riolerings- en funderingswerken van fase 5 zijn bijna klaar. Op 19 april wordt het kruispunt met Vroembos en de Steenweg op Elingen (fase 5) terug opengesteld voor het plaatselijk verkeer. Daarna verschuiven de werken opnieuw naar fase 4 waar de toplaag van de rijweg wordt aangebracht. Hierdoor zal de steenweg niet toegankelijk zijn tussen huisnummer 85 en de Spar. De omleiding voor het verkeer blijft ook in de komende weken behouden. In fase 6 wordt er ondertussen verder gewerkt aan de riolering.

Fase 5 klaar op 19 april
De laatste werkzaamheden in fase 5, aan het kruispunt met Vroembos en de Steenweg op Elingen, worden in de komende dagen uitgevoerd. Hier werd in enkele weken tijd de volledige riolering vernieuwd en de tussenlaag asfalt aangelegd. De toplaag wordt nog op een later moment aangebracht. Het kruispunt van de Ninoofsesteenweg (N28) met de Steenweg op Elingen en Vroembos wordt enkel opengesteld voor plaatselijk verkeer naar de Ninoofsesteenweg (tot aan de Spar) en de steenweg op Elingen. Het doorgaand verkeer wordt verzocht om de omleidingswegen te volgen.
Fase 4 afgesloten vanaf 19 april
Na de openstelling van fase 5 worden de werkzaamheden terug verplaatst naar fase 4, tussen het huisnummer 85 en de Spar. In dit deel van fase 4 stort de aannemer over de volledige breedte van de rijweg gedurende maximaal twee dagen het beton dat de toplaag van de rijweg vormt. Deze betonlaag heeft zeker twee tot drie weken nodig om uit te harden. Tijdens de uithardingsperiode mag het verkeer niet over het beton rijden. Daarom wordt fase 4 vanaf 19 april voor een periode van twee tot drie wegen afgesloten voor het verkeer.
 Rioleringswerken fase 6 in uitvoering
In maart startte Wegen en Verkeer ook de rioleringswerken in fase 6 vanaf het kruispunt met Vroembos tot voorbij het gemeentehuis, waar de werken aansluiten op de afgewerkte fase 2. Op dit moment worden de rioleringswerken uitgevoerd. Daarna volgt ook hier nog de aanleg van de fundering, de tussenlaag asfalt en de toplaag in beton.
Omleiding blijft behouden
De bestaande omleiding via Hoesnaek, Huttestraat, Kriekelaerestraat, Terkammenstraat, Trapstraat en Steenweg op Bellingen blijft ook in de komende weken behouden. Komende van Elingen kan het verkeer Pepingen bereiken via Lenniksesteenweg, Pelikaanberg, Breugellaan, Smisstraat en Palokenstraat.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2016
Felix Merckx
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief