PEPINGEN - De Week van de Valpreventie in Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken was een groot succes!

C21

PEPINGEN - De Week van de Valpreventie in Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken was een groot succes!

Editiepajot_pepingen_valpreventie_2
Ingezonden foto
 

 Van maandag 18 tot 22 april organiseerden de animatiedeskundigen en de kinesitherapeuten van het Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken opnieuw de Week van de Valpreventie. Deze staat dit jaar opnieuw in het teken van ‘Medicatie en vallen’, maar ook ‘Medicatie en alcohol’.

De valpreventie week werd op maandag 18 april rustig ingezet met een info- namiddag rond het gebruik van medicatie en wat het effect dit kan hebben op het lichaam. Er werden tips gegeven om niet te vallen. Het werd een boeiende namiddag waar vele bewoners zelf hun verhaal konden vertellen. Die namiddag trok de coördinator kine & animatie naar de Kring in Bellingen om een sessie zitdansen te geven aan 65- plussers die daar naar een infonamiddag rond de Week van de Valpreventie kwamen volgen.
Op dinsdag 19 april stonden al tal van bewoners vroeg in de ochtend klaar om mee te doen aan het beweegparcours. Op verschillende locaties werden relaxatieoefeningen, stretchoefeningen, spierversterkende oefeningen gegeven allemaal met aangepaste, leuke muziek.
Een individueel infomoment mocht in deze Week van de Valpreventie ook niet ontbreken. Het gebruik van medicatie en dan nog in combinatie met alcohol is zeker een reden waarom ouderen vallen. Dit vond plaats op woensdag 20 april.
40 leerlingen van de basisschool Hartentroef kwam op donderdag 21 april langs om onder meer te komen turnen, dansen, sporten uitbeelden en zingen. Het werd een drukke, maar gezellige namiddag waar jong en oud mekaar perfect aanvullen.
Als afsluiter van de Week van de Valpreventie organiseerden de animatiedeskundigen op elke afdeling een ander soort activiteit. Er werd aan ‘zit-voetbal’ gedaan waar de ‘Sjotters’ het opnamen tegen de ‘Duvelkes’. Op de andere afdelingen speelden de bewoners badminton en werden er oefeningen met de ‘sensomotorsiche bal ‘ gedaan.
De bewoners genoten van dit uitgebreid aanbod aan activiteiten. Weer wat wijzer en weer wat fitter, genoten de bewoners van een rustig weekendje.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 apr 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief