De leeskringen van de bibliotheken regio Pajottenland en Zennevalle spraken over boek en film ‘Black’.

C21

De leeskringen van de bibliotheken regio Pajottenland en Zennevalle spraken over boek en film ‘Black’.

Zaal
De leeskringen van de bibliotheken regio Pajottenland en Zennevallei spraken over Black
 

De leeskringen van de bibliotheken regio Pajottenland en Zennevallei sloegen de handen in elkaar en organiseerden een activiteit rond boek en film ‘Black’.
Een honderdtal leeskringleden van over heel de regio hadden vooraf het boek ‘Black’ gelezen. Donderdagavond kwamen zij samen in de bibliotheek van Beersel om er een boeiend panelgesprek te volgen tussen auteur Dirk Bracke, politieman Geert Wouters en actrice Ashley Ntangu. Het debat werd in goede banen geleid door moderator Geert Vanhassel. Daarna kregen zij  de verfilming van het boek in CC De Meent te zien. De avond werd tenslotte stijlvol afgesloten met een meet-and-greet met de panelleden en special guest Bilall Fallah.
Deze format werd uitgewerkt door bibliotheekmedewerkers uit de hele regio. Ann Vandamme, bibliothecaris van Pepingen en zelf jaren begeleidster van leeskringen vertelt: “Deze samenwerking biedt ons de kans om een mooi programma aan te bieden aan alle leeskringleden. Een bibliotheek alleen kan dit niet op eigen houtje organiseren, daar ontbreken ons de tijd, expertise en financiële middelen voor.”
Naast de leeskringen namen ook enkele jongeren aan het project deel. Het Lezerscollectief en Habbekrats Halle hebben hen via dit project de liefde voor het lezen bijgebracht. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 apr 2016
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief