PEPINGEN - Kruispunt met Vroemsbos en Steenweg op Elingen afgesloten vanaf 17 mei

C21

PEPINGEN - Kruispunt met Vroemsbos en Steenweg op Elingen afgesloten vanaf 17 mei

Omleiding_pepingen-1_bewerkt-1
Agentschap Wegen en verkeer Vlaams-Brabant

 Vanaf dinsdag 17 mei 2016 werkt de aannemer het kruispunt met Vroembos en de Steenweg op Elingen (fase 5) af. Om die werken te kunnen uitvoeren wordt het kruispunt vanaf dinsdagmiddag 17 mei afgesloten voor het verkeer. Vanaf dat moment wordt fase 4 terug opengesteld voor het plaatselijk verkeer. De bestaande omleidingen voor het verkeer en fietsers blijven behouden. De handelaars langs de Ninoofsesteenweg (N28) blijven bereikbaar.
 

Laatste werken in fase 5

Vanaf dinsdagmiddag 17 mei 2016 start de aannemer met de afwerking van fase 5, het kruispunt van de Ninoofsesteenweg (N28) met Vroembos en de Steenweg op Elingen. Specifiek werkt de aannemer eerst de fietspaden, voetpaden en de signalisatie af. Daarna wordt in juni het beton (de toplaag) gestort. Van zodra de uithardingsperiode van het beton is verstreken (ongeveer drie weken) wordt het kruispunt opnieuw opengesteld.

 

Fase 4 terug open voor verkeer

Vanaf diezelfde dinsdagmiddag 17 mei wordt fase 4 (van Palokenstraat tot Vroembos) tussen het huisnummer 75 en de Spar terug opengesteld. Vanaf dan is fase 4 volledig afgewerkt en terug helemaal toegankelijk voor het plaatselijk verkeer?

Werken fase 6 gaan verder

Naast de afwerking van fase 5 werkt de aannemer ook verder in fase 6 (van Vroembos tot voorbij het gemeenteplein). De rioleringswerken worden eind mei afgerond waarna de fundering, de tussenlaag asfalt en het fietspad worden aangelegd. De storting van het beton in fase 6 gebeurt als laatste werk.

Omleiding blijft behouden

De bestaande omleiding via Hoesnaek, Huttestraat, Kriekelaerestraat, Terkammenstraat, Trapstraat en Steenweg op Bellingen blijft ook in de komende weken behouden. Komende van Elingen kan het verkeer Pepingen bereiken via Lenniksesteenweg, Pelikaanberg, Breugellaan, Smisstraat en Palokenstraat.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2016
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief