Politieke impasse blijft in PEPINGEN

C21

Politieke impasse blijft in PEPINGEN

Gemeenteraad_tekening_p200
EP

 Zoals te verwachten was, stapte de LVB (in de persoon van Eddy Timmermans)  naar de Raad van State om het besluit van Minister Homans, houdende de bekrachtiging van de onbestuurbaarheid,  aan te vechten.


De Raad van State erkent de impasse, maar vindt dat er nog politieke beslissingen genomen worden, zij het wel door de CD&V-Sp.a fractie en schepen Peter Lacres, en schorst om die reden het besluit van de Vlaamse Minister. Deze gedachtegang werd door de Raad Van State ook bij andere gemeenten gevolgd in de eerst fase.

Daarmee zijn de politieke problemen in Pepingen niet opgelost, wel integendeel.
De onbestuurbaarheid blijft en bovendien is de aanstelling van een nieuw College geblokkeerd.

De CD&V-Sp.a fractie en schepen Peter Lacres gaan zich beraden over de verdere aanpak.

André De Roubaix (CD&V): “Gezien het minderheidscollege niet wil praten, zit er wellicht niets anders op dan zelf het heft nog meer in handen te nemen. Wij willen immers een positief beleid, gericht op de toekomst van Pepingen en de Pepingenaren. Van persoonlijk belang en vriendjespolitiek willen we resoluut af. En afbraakpolitiek is helemaal niet aan ons besteed, integendeel! Wij willen vooruit; ons voorstel om een eenheidscollege te vormen was een duidelijk signaal in die richting. Pepingen besturen vanuit een positieve ingesteldheid, dat is ons opzet. Alleen op die manier kunnen er projecten gerealiseerd worden waar de mensen van Pepingen beter van worden.  Na de vakantiemaanden zitten we zeker en vast kort bij een oplossing”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jun 2016
Emile Devogeleer
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief