HERNE / PEPINGEN – Rode Kruis EHBO-brevetten uitgereikt aan 18 cursisten

C21

HERNE / PEPINGEN – Rode Kruis EHBO-brevetten uitgereikt aan 18 cursisten

Ehbo_certificaten_heikruis_2016__4_
HERNE / PEPINGEN – Rode Kruis EHBO-brevetten uitgereikt aan 18 cursisten - © Deschuyffeleer
 
Ehbo_certificaten_heikruis_2016__1_
HERNE / PEPINGEN – Rode Kruis EHBO-brevetten uitgereikt aan 18 cursisten - Voorzitter Dirk Legasse - © Deschuyffeleer
 
Ehbo_certificaten_heikruis_2016__2_
HERNE / PEPINGEN – Rode Kruis EHBO-brevetten uitgereikt aan 18 cursisten - © Deschuyffeleer
 
Ehbo_certificaten_heikruis_2016__3_
HERNE / PEPINGEN – Rode Kruis EHBO-brevetten uitgereikt aan 18 cursisten - Luc De Kegel © Deschuyffeleer
 
Ehbo_certificaten_heikruis_2016__4_
HERNE / PEPINGEN – Rode Kruis EHBO-brevetten uitgereikt aan 18 cursisten - © Deschuyffeleer
 
Ehbo_certificaten_heikruis_2016__5_
HERNE / PEPINGEN – Rode Kruis EHBO-brevetten uitgereikt aan 18 cursisten - © Deschuyffeleer
 
Ehbo_certificaten_heikruis_2016__6_
HERNE / PEPINGEN – Rode Kruis EHBO-brevetten uitgereikt aan 18 cursisten - Bestuur Vrijwillige bloedgevers Herfelingen-Heikruis © Deschuyffeleer
 

Tijdens een gezellige bijeenkomst in het cultureel centrum in Heikruis mochten 18 cursisten hun EHBO-basisbrevet van het Rode Kruis in ontvangst nemen. De cursus werd er opgezet door de vriendenkring van de vrijwillige bloedgevers van Herfelingen/Heikruis en dit in nauwe samenwerking met de Rode Kruisafdeling van Halle. Door de grote belangstelling voor de cursus wordt begin volgend jaar alleszins al een nieuwe cursus opgezet.

De cursus startte op maandag 21 maart en nam zeven cursusavonden in beslag, een per week. De vriendenkring van de vrijwillige bloedgevers van Herfelingen/Heikruis onder de leiding van voorzitter Dirk Legasse stond bijzonder gewetensvol in voor de praktische organisatie terwijl de afdeling Halle van het Rode Kruis zich bijzonder enthousiast ontfermde over het aspect vorming. En die formule blijkt nu bijzonder succesvol te zijn geweest. Binnen het Rode Kruis staat de afdeling Halle in voor Halle, Groot Pepingen, Bever, Galmaarden, Herne en Huizingen.
De afdeling Halle waakt er over dat er in de schoot van haar werkingsgebied ieder jaar minstens een  basiscursus EHBO wordt opgezet. Dit jaar was dit het geval in Heikruis. Daar dienden zich uiteindelijk meer kandidaten aan dan dat de cursus kon opvangen. “Om die reden plannen wij in het begin van toekomend jaar alleszins een nieuwe cursus”, verkondigt een trotse voorzitter Dirk Legasse. “Kandidaten voor die cursus zijn overigens nog steeds welkom”.
Engagement
De cursus trok kandidaten aan uit gans het werkingsgebied van de afdeling Halle. Onder hen een vrij groot aantal jongeren met een duidelijk engagement zowel beroepshalve als op sociaal vlak. Maar ook ietwat oudere kandidaten volgden de cursus voor het geval hun kleinkinderen iets zou overkomen. Overigens blijkt een EHBO-basiscursus van het Rode Kruis geen luxe meer te zijn maar beantwoordt die ook meer en meer aan een pure noodzaak in het dagelijks sociaal leven met zijn incidenten onder meer op de werkvloer, tijdens de vrijetijdsbesteding en ook in het openbaar leven. Daarnaast staan de vrijwilligers van het Rode Kruis overigens ook steeds paraat om her en der hulp te bieden bij rampen en ander onheil.
Na het bekomen van het basisbrevet krijgen de cursisten ook nog de gelegenheid een aanvullende cursus te volgen in de schoot van de Rode Kruisafdeling in Halle zelf. “Voor de goede gang van zaken raden wij onze vrijwilligers en de cursisten ook aan geregeld herhalingscursussen te volgen, de reddende handelingen geregeld te oefenen en zich via onze cursusboeken ook theoretische steeds verder te bekwamen”, zegt Luc De Kegel, afdelingsverantwoordelijke Hulpdienst Halle. “Zo leren ook wij voortdurend bij. Door lessen te trekken uit het verzorgen van de gewonden van de aanslagen in Parijs konden onze mensen de gewonden bij de aanslagen hier in België overigens al veel beter bijstaan”.
Op 2 september zorgen de mannen en vrouwen van het Rode Kruis Herfelingen/Heikruis voor hun derde bloedafname van het jaar. Deze bloedafname in het Bavocentrum in Herfelingen krijgt beslist een speciaal tintje mee want de vriendenkring viert dan zijn 40 jarig bestaan.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jun 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief