PEPINGEN - Kruispunt met Vroembos en Steenweg op Elingen open vanaf 2 juli

C21

PEPINGEN - Kruispunt met Vroembos en Steenweg op Elingen open vanaf 2 juli

20160620_omleiding_n28_ninoofsesteenweg_fase6
Agentschap Wegen en Verkeer
 

Vanaf 2 juli 2016 is het kruispunt van de Ninoofsesteenweg met Vroembos en de Steenweg op Elingen terug open voor het verkeer. Daarna wordt het beton van fase 6 gestort zodat dit kan uitharden tijdens het bouwverlof, van 11 juli tot 1 augustus 2016. In de tweede helft van augustus stellen we de Ninoofsesteenweg terug open voor alle verkeer. De bermen en het gemeenteplein worden dan wel nog afgewerkt tot begin oktober.

  Sinds 17 mei 2016 werd er opnieuw gewerkt in fase 5, het kruispunt van de Ninoofsesteenweg (N28) met Vroembos en de Steenweg op Elingen. Eerst werden de fietspaden, voetpaden en signalisatie afgewerkt. Daarna werd in juni het beton gestort, dat deze week volledig uitgehard zal zijn. Dit betekent dat het kruispunt vanaf zaterdag 2 juli 2016 terug open is voor het verkeer. Vanaf dan zijn de fasen 1 tot en met 5 volledig afgewerkt en open voor alle verkeer.

 Beton fase 6 hardt uit tijdens bouwverlof

Na het openstellen van fase 5, stort de aannemer het beton van fase 6. Dit gebeurt in de eerste week van juli, net voor het bouwverlof dat doorgaat van 11 juli tot 1 augustus 2016. Op die manier worden de weken waarin er niet wordt gewerkt, nuttig gebruikt voor de uitharding van het beton. Na het bouwverlof worden de parkeerstroken en de veiligheidsstroken tussen de rijweg en het fietspad afgewerkt. In de tweede helft van augustus kunnen we de Ninoofsesteenweg (N28) terug helemaal openstellen voor het verkeer.

  Afwerking in augustus en september

In de tweede helft van augustus en gedurende de hele maand september werkt de aannemer de omliggende delen af waaronder het gemeenteplein, de bermen en de groenvoorzieningen. De volledige afwerking van het project is voorzien rond begin oktober.

Omleiding via Hoesnaek blijft behouden

De bestaande omleiding via Hoesnaek, Huttestraat, Kriekelaerestraat, Terkammenstraat, Trapstraat en Steenweg op Bellingen blijft behouden. De omleiding via de Lenniksesteenweg wordt opgeheven omdat het kruispunt met de Steenweg op Elingen terug toegankelijk wordt.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jun 2016
Felix Merckx
Agentschap Wegen en Verkeefr
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief