PEPINGEN - Ninoofsesteenweg (N28) terug open voor het verkeer vanaf 20 augustus

C21

PEPINGEN - Ninoofsesteenweg (N28) terug open voor het verkeer vanaf 20 augustus

Pepingen06062016_26
Foto Wegen en Verkeer
 

Op zaterdag 20 augustus 2016 wordt de Ninoofsesteenweg in Pepingen volledig opengesteld voor het verkeer. Ondertussen werden ook de rioleringswerken aan het gemeenteplein gestart. Hier gaan we in augustus en september mee verder.

Begin augustus werden de werkzaamheden aan de Ninoofsesteenweg (N28) opnieuw aangevat na het jaarlijks bouwverlof. Het beton van fase 6 heeft tijdens de weken waarin er niet gewerkt werd kunnen uitharden. In de komende dagen worden de laatste werken van fase 6 gerealiseerd.

Fase 6 klaar op 20 augustus
In de eerste week van juli, net voor het bouwverlof, werd het beton van fase 6 gestort. Wegen en Verkeer maakte van die weken waarin er niet werd gewerkt, gebruik om het beton te laten uitharden. Begin augustus werden de werken terug gestart met onder meer het aanleggen van de parkeerstroken en het aanbrengen van de wegmarkeringen. In de komende dagen worden de laatste werken binnen fase 6 gerealiseerd.

Op zaterdag 20 augustus 2016 wordt de rijweg volledig opengesteld voor het verkeer. Vanaf dat moment beschikt het verkeer over een totaal vernieuwde Ninoofsesteenweg in Pepingen.
 

Gemeenteplein is laatste stap
Naast de afwerking van fase 6 startte Wegen en Verkeer in augustus ook met de vernieuwing van het gemeenteplein. De opbraak- en rioleringswerken gingen alvast van start. In de komende maanden werkt Wegen en Verkeer het gemeenteplein verder af. Ook de bermen en de groenvoorzieningen lans de rijweg en de fietspaden worden nog afgewerkt. Volgens de huidige planning is het einde van alle werkzaamheden voorzien in oktober 2016.

Snelheid terugdringen en meer ruimte voor fietsers
Na bijna twee jaar van ononderbroken werkzaamheden aan de Ninoofsesteenweg, kan de weg eindelijk terug open voor het verkeer. In het verleden was overdreven snelheid jammer genoeg vaak een oorzaak van veel leed in Pepingen. Na de herinrichting is dat risico veel kleiner door de creatie van een “poorteffect” aan de uiteinden van de doortocht met behulp van asverschuivingen van de weg en middeneilanden. De rijweg is ook veel smaller dan voordien en er is meer ruimte voor fietsers. Al die veranderingen zorgen ervoor dat automobilisten veel minder dan vroeger de neiging zullen hebben om te snel te rijden in de dorpskern.
 

Een investering voor de hele regio
De gewestweg is er met andere woorden op alle vlakken op vooruitgegaan: de weg is veiliger geworden voor alle weggebruikers én ziet er fraaier uit dan voordien, met veel groen en aangepaste verlichting. Met een investering van 3,4 miljoen euro (incl. btw) werd het hart van Pepingen, één van de juwelen van het Pajottenland, terug op de kaart gezet. Een investering die zal renderen voor Pepingen en voor de hele regio.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 aug 2016
Felix Merckx
Agentschap Wegen en Verkeefr
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief