PEPINGEN - CD&V/SP.a en schepen Lacres willen de dagorde van de gemeenteraad niet meer behandelen

C21

PEPINGEN - CD&V/SP.a en schepen Lacres willen de dagorde van de gemeenteraad niet meer behandelen

Gemeenteraad_tekening_p200
EP

 Pepingen is één van de gemeenteen waar een lid van de meerderheid zijn heil gaan zoeken is bij de minderheid, die alzo meerderheid is geworden. Op de jongste gemeenteraad werden de voorgelegde punten niet behandeld door de nieuwe meerderheid.

 Zoals elke maand  kwam de gemeenteraad, omwille van het mandaat dat de Pepingse kiezer elk heeft gegeven samen. Dit  om een aantal beslissingen te nemen ten voordele van de Pepingenaren. 

 

Burgemeester Timmerman: “Ongeacht het feit of dat als meerderheid, nieuwe meerderheid of oppositie is. Een mandaat om de gemeente te besturen, of in het andere geval, het bestuur te controleren via constructieve oppositie. 

Toch moeten wij , samen met de Pepingse burger, weer vaststellen dat de werking van de gemeente opnieuw moedwillig en doelgericht lamgelegd wordt door het wegstemmen van elk agendapunt, hoe klein ook. De nieuwe meerderheid is er blijkbaar op gebrand om telkens bewust te kiezen voor deze stilstand, voor deze kunstmatige 'onbestuurbaarheid', enkel in leven gehouden door de nieuwe meerderheid zelf. CD&V en Peter Lacres weigerden ook maar één punt te behandelen.

 Langs de andere kant van de tafel is er een andere klok te horen Abdré Deroubaix (CD&V): “Wij keuren de agendapunten niet af maar wij behandelen ze niet omdat de meerderheid van de gemeenteraad(CD&V-Sp.a en schepen Peter Lacres) niet akkoord gaan  met de voorzetting van het huidige beleid en de huidige impasse waarbij een democratische meerderheid in de gemeenteraad genegeerd wordt”.

 De aanvraag voor de structurele onbestuurbaarheid van Pepingen werd gestemd op de gemeenteraad van 27 september 2016.

Zij wachten op de minister die volgens de procedure aan de gouverneur een bemiddelingsopdracht geeft.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 okt 2016
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief