Europese Babbel in PEPINGEN met Hendrik Vos en Rob Heirbaut

C21

Europese Babbel in PEPINGEN met Hendrik Vos en Rob Heirbaut

Europese_babbelkopie
Ingezonden foto
 

 De Pepingse adviesraad voor cultuurbeleid en het Pepingse gemeenschapscentrum hebben een lange traditie om tweejaarlijks een Europese avond te organiseren.  De opzet was steeds om een Europees land bijzonder onder de aandacht van de medeburgers te brengen en de noodzaak aan solidariteit op het Europese continent te onderstrepen. Deze Europese avond gaat door in de abdijkerk van Bellingen op 8 december om 20 uur.

Er rijzen nu heel wat vragen over Europa: de veiligheid, de brexit en de gevolgen ervan, de vluchtelingencrisis, de plaats van het geloof, het einde van de boerenstiel, CETA, TTIP enz, enz., enz.

Kan een gezond economisch Europa nog? Is een sociaal Europa wel mogelijk? Is een Europa denkbaar dat het milieu respecteert? Kan een democratisch Europa wel, veel democratischer dan nu?  Is deze crisis een opportuniteit om nog een sterkere Europese toekomst te bouwen?

Het leek de adviesraad voor cultuurbeleid en het gemeenschapscentrum een goed idee om deze problematiek in een ontspannen kader te behandelen tijdens een “Europese Pepingse babbel”.  De adviesraad voor cultuurbeleid en het gemeenschapscentrum nodigen VRT-journalist Rob Heirbaut en professor Hendrik Vos uit om hierover te spreken.  Zij hebben opnieuw een “Europees jaaroverzicht” samengesteld dat zij dit jaar brengen onder de titel: “Dit was Europa in 2016”.

Rob Heirbaut en Hendrik Vos gaan op zoek naar de achterkant van het Europanieuws, naar de pittige anekdotes en naar al wat tussen de plooien is gevallen. Ze brengen een jaaroverzicht om mee te lachen. En uiteraard de vooruitblik der vooruitblikken; wat brengt 2017 voor Europa?

Inlichtingen en aanmelden:  Marleen Dewulf, Cultuurbeleidscoördinator Tel: 02 383 14 39 @: marleen.dewulf@pepingen.be  Telefonisch op dinsdagnamiddag - woensdag en donderdag - op andere dagen en ‘s avonds: 0475 906 400 of 02 356 08 45

Na de “Europese Babbel” volgt een informele babbel bij een hapje en een drankje.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 nov 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief