PEPINGEN - Obstructiepolitiek wordt blindelings voortgezet (Reactie)

C21

PEPINGEN - Obstructiepolitiek wordt blindelings voortgezet (Reactie)

Gemeenteraad_2013
EP

Op het stuk Obstructiepolitiek wordt blindelings voortgezet, hebben we intussen ook een reactie gekregen van André Deroubais (CD&V) die momenteel over de meerderjeid baschikken in Pepingen. Hieronder de reactieObstructiepolitiek wordt blindelings voortgezet

Andermaal worden na een nieuwe vruchteloze gemeenteraad in Pepingen, de feiten verdraaid door de fractieleider van CD&V. De fractie is ondertussen meester geworden van de 'position switch'. Na de overstap van Peter Lacres wordt bij elke gelegenheid de lof gezongen over de nieuwe wiskundige meerderheid, maar concrete voorstellen, een vermoeden van visie of onderbouwde oplossingen blijven uit. Men kiest ervoor om de obstructiepolitiek verder te bestendigen door steeds de agendapunten op de gemeenteraad weg te stemmen. Als er na een dialoog niet tot een besluit kan gekomen worden, dan is de gemeente onbestuurbaar. Als de mogelijkheid tot dialoog echter meteen wordt afgevoerd, dan is dit een kunstmatige onbestuurbaarheid en, in dit geval, puur kiezersbedrog door alle foute informatie die erover verspreid wordt.

De langetermijnvisie van CD&V-Sp.a werd in het verkiezingsprogramma van 2012 nog eens uiteengezet: om een antwoord te bieden op de uitdagingen van de toekomst werken wij aan een kernversterkend beleid. In tegenstelling tot LVB die ondanks hun verkiezingsbeloften toch belastingsverhogingen doorvoerden, houdt CD&V-Sp.a zich aan haar woord. Samen met schepen Peter Lacres werd vruchteloos gepoogd om de plannen van de Zagerij opnieuw op te starten nadat de bouwvergunning vervallen was door het getreuzel van het huidig bestuur. Ook werd vruchteloos gepoogd om een budget 2016 op te stellen maar dit werd telkens gedwarsboomd door het huidig bestuur.

Zo heeft niet de LVB-N-VA-fractie of burgemeester Timmermans een advocaat aangesteld om de gemeente Pepingen te verdedigen. Dit werd door de nieuwe meerderheid van Peter Lacres en CD&V beslist. Een pure leugen dus, omdat er perfect geweten is dat dit niet verdedigbaar is. Dankzij de nieuwe meerderheid mag de Pepingenaar dus de advocaatskosten voor dit trieste machtsspel mee betalen. Het schepencollege was als uitvoerend orgaan verplicht om deze beslissing van aanstelling uit te voeren, ook al heeft LVB-N-VA zich fel uitgesproken tegen de beslissing.

CD&V-Sp.a en schepen Peter Lacres zijn formeel: CD&V-Sp.a en schepen Peter Lacres betalen hun raadsman zelf zonder ook maar 1 euro inbreng van de gemeentekas. Het is burgemeester Timmermans die de gemeente opzadelt met belangrijke advocaatkosten door zich niet te willen neerleggen bij de beslissing van minister Homans en een rechtszaak aan te spannen.

Peter Lacres en CD&V Pepingen hebben de meerderheid in de gemeenteraad. Wat houdt er hen nog tegen om punten op de agenda te zetten en goed te keuren? Het algemeen belang van de Pepingenaar en de gemeente staat duidelijk niet voorop. Het gaat hem erom het bestuur bewust omver te werpen en de mandaten zelf in te pikken. Net daarom moet de gemeente onbestuurbaar verklaard worden, en dat terwijl er perfect beslissingen kunnen genomen en uitgevoerd worden.

CD&V-Sp.a en schepen Peter Lacres namen beslissingen op de gemeenteraden maar het LVB-NVA bestuur voerde deze beslissingen niet uit.

Een duidelijk voorbeeld: CD&V-Sp.a en schepen Peter Lacres hebben beslist om de plannen van de Zagerij opnieuw op te starten nadat de bouwvergunning vervallen was maar wij wachten reeds anderhalf jaar op de uitvoering van dit besluit door het LVB-NVA bestuur.

De oplossing is vrij eenvoudig: de nieuwe meerderheid moet eerst en vooral stoppen met alle agendapunten weg te stemmen. Aan de zijlijn staan roepen is al te makkelijk. De beste stuurlui staan dan ook aan wal, zoals het spreekwoord zegt. Als zij een nieuwe meerderheid willen vormen, moeten zij nu hun verantwoordelijkheid durven opnemen, het budget van de gemeente goedkeuren en de broodnodige maatregelen en beslissingen tot uitvoering brengen.

CD&V-Sp.a en schepen Peter Lacres wilden hun verantwoordelijkheid nemen maar het LVB-NVA bestuur voerden de genomen beslissingen niet uit. Daarom worden agendapunten niet weggestemd maar afgevoerd. Als er via een nieuw bestuur de zekerheid komt dat beslissingen zullen uitgevoerd worden, zullen deze punten behandeld worden.

Pepingen verdient beter dan deze kunstmatige onbestuurbaarheid, dan halfslachtige oplossingen met de weinige middelen die er resten zonder nieuwe beslissingen.

Waarom gaat de burgemeester dan bij gouverneur en minister melden dat zij perfect kunnen besturen met de voorlopige twaalfden en zonder meerderheid?

Wij vinden de door de fractieleider van CD&V en Peter Lacres gemaakte vergelijking met Trump  ongehoord , ongepast en beledigend.. Trump verdeelt,  en stigmatiseert en beledigt  hele bevolkingsgroepen ( vrouwen , migranten, gehandicapten,… ). Hij is een populist van bedenkelijk allooi die met foute informatie scoorde en de politieke tegenkandidaten met constante en brutale aanvallen torpedeert. Dit is niet onze manier van aan politiek doen en  zelf zouden wij die vergelijking nooit durven/willen  maken.

Hoe moeten CD&V-Sp.a en schepen Peter Lacres dan de verwijten op de gemeenteraad, het weigeren van een handdruk, de onbeleefde antwoorden na een gemeenteraadszitting verklaren?

Wat we wel jammer vinden is dat na elke vruchteloze gemeenteraad de waarheid zo moet verdraaid worden om deze onverantwoordelijke acties te legitimeren. De LVB-N-VA fractie benadrukt nogmaals hoezeer we deze situatie betreuren. Waar is de voorbeeldfunctie die de gemeentepolitiek moet hebben? Waar is het inspirerend leiderschap en de zin voor initiatief? Waar zit de fierheid om deze prachtige gemeente te MOGEN besturen?

De scherpe uitvallen van LVB via flyers en op gemeenteraden, de CD&V-Sp.a fractie en schepen Peter Lacres verwijten van ondeskundigheid, bepaalde personen tijdens het “VRAGEN-moment voor inwoners” ongestoord laten schelden kunnen toch niet als voorbeeld beschouwd worden en getuigen toch zeker niet van een inspirerend leiderschap van de eenvoudige, brave burgemeester.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2016
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief