PEPINGEN - Lustige Wippers bestaan 50 jaar

C21

PEPINGEN - Lustige Wippers bestaan 50 jaar

Wippers
Ingezonden foto
 

 Naar aanleiding van hun gouden jubileum werden in Pepingen De Lustige Wippers op het gemeetehuis ontvangen. Opgericht in 1966 door Gust Van Laethem, en de eerste schietingen gingen door op de weide van Jean Van Bellinghen, rechtover de zaal Pierreux, toen uitgebaat door de familie Goosens.Deze zaal werd dan overgenomen door Jacobus Van Laethem, die ook de leiding nam.

In 1981 verhuisde de schietstand naar de Hoesnaak, op de eigendom van de voorzitter Jacobus Van Leathem, daar werd er eerst op 1 open wip en 1 muitwip geschoten. Even later werd de open wip vervangen door een muitwip, wat de veiligheid zeer verhoogde.

In 1990 werden beide wippen uitgerust met elektrische motoren.

Na het overlijden van Jacobus Van Laethem hebben Stan Hollemans en Eddy Timmermans de vereniging in handen genomen, en vanaf 2008 de schietstand van de Vrije schutters in Denderwindeke gehuurd om daar een 6 tal schietingen per jaar te organiseren, doch door de sluiting van het café in 2011 was het ook daar einde verhaal.

Vanaf 2012 zijn ze dan begonnen met een paar winterschietingen te geven in de toren van Genval, wat ze tot op heden nog altijd doen, de eerstvolgende is op 21/01/2017.

Hopelijk komt er ooit toch opnieuw nog eens een schietstand in Pepingen ,  zij blijven in ieder geval op post en kijken vooruit naar de volgende 50 jaar.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 dec 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief