GOOIK – Kleuters Bronnenweg vieren grootouders

C21

GOOIK – Kleuters Bronnenweg vieren grootouders

Grootoudersfeest_de_bron_gooik_18_nov_2011__11_1__1201_x_755_
Foto's © Gerrit Achterland
 
Grootoudersfeest_de_bron_gooik_18_nov_2011__1_1
Foto © Gerrit Achterland
 
Grootoudersfeest_de_bron_gooik_18_nov_2011__6___855_x_641_
Directrice Annemie Van Hassel. - Folto © Gerrit Achterland
 
Grootoudersfeest_de_bron_gooik_18_nov_2011__7_1
Foto © Gerrit Achterland
 
Grootoudersfeest_de_bron_gooik_18_nov_2011__13_1__1296_x_972_
Juf Ann (2de kleuterklas). - Foto © Gerrit Achterland
 
Grootoudersfeest_de_bron_gooik_18_nov_2011__24_
Juf Annick (Instap en 1ste kleuterklas). - Foto © Gerrit Achterland
 
Grootoudersfeest_de_bron_gooik_18_nov_2011__25_
Het oudercomité met voorzitter Dirk Torfs en de leden Alexandra Janssens en Kristoff Hemelinckx. - Foto © Gerrit Achterland
 
Grootoudersfeest_de_bron_gooik_18_nov_2011__27___1058_x_789_
Foto © Gerrit Achterland
 

Ook de kleuters van de vrije gesubsidieerde basisschool De Bron in het centrum mochten hun grootouders verwelkomen in hun klaslokalen aan de Bronnenweg naar aanleiding van de week van de grootouders. Directrice Annemie Vanhassel was er de gastvrouw van dienst voor de haast 140 grootouders die zo konden kennismaken met de verwezenlijkingen van hun pagadders.

Na een drankje en een koekje als welkom werden de grootouders ontvangen in de klaslokalen. De trotse juffen Annik, Ann en Regina lieten de oma’s en de opa’s maar al te graag mee genieten van het dagelijks reilen en zeilen in de klassen. Zo was juf Annik er als de kippen bij om met de allerkleinsten van de instap- en de 1ste kleuterklas speels en interactief de aanwezigheidslijst in te vullen.
De kleuters zelf lieten zich niet onbetuigd en onder de leiding van hun dynamische juffen brachten zij enthousiast een liedje, een gedichtje, een verhaaltje of een spelletje ten beste. Het kon niet anders dat ook de grootouders met volle teugen mee genoten van het schouwspel. Naar het einde werden zij door hun oogappels ook bedacht met een welgemeend dankapplaus en een klein aandenken aan de bijzonder fijne namiddag.
“De laatste weken hebben wij vooral gewerkt rond het thema van de grootouders, voor de kinderen toch wel een bijzondere belevenis”, gaven de drie juffen graag mee. “De komst van de grootouders naar hun klas is voor hen hierbij de kers op de taart. En nu kunnen wij de kleuters stilaan beginnen opwarmen voor St-Niklaas”.
Voorzitter Dirk Torfs stond met enkele leden van het Oudercomité mee in voor de ontvangst van de grootouders. “Als Oudercomité kunnen wij bij zo’n gebeurtenis moeilijk aan de kant gaan staan”, vertelde hij. “Samen met de directie, de leerkrachten en de kleuters maken wij van deze tweejaarlijkse bijeenkomst voor de grootouders maar al te graag ook een uithangbord voor onze leuke school”.
De kleuterklassen van de school aan de Bronnenweg staan thans in voor de voorbereiding op de 1ste graadsklassen van in totaal 73 kleintjes.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 nov 2011
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief