GOOIK -Hoevewinkel De Lingeren opende zijn deuren

C21

GOOIK -Hoevewinkel De Lingeren opende zijn deuren

Editiepajot_gooik_winkel_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_gooik_winkel_2_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 

Bart Lots en echtgenote Cindy kochten in 2003 een boerderij in de Lingeren in Gooik. Ze kochten deze boerderij met de bedoeling om wat schapen en geiten te houden... als hobby en zelf dieren te kweken voor vlees, voor eigen gebruik maar.......hun hobby liep uit de hand en het werd hun hoofdberoep. Zij openen nu hun eigen hoevewinkel met streekproducten.

Bart Lots is van opleiding slager en zijn ouders waren landbouwers. Aanvankelijk woonde hij met Cindy op een appartement, en toen de boerderij te koop kwam, aarzelde Bart geen ogenblik om de boerderij te kopen.
Bart Lots: “Intussen bestaat 'Hoeveslagerij De Lingeren' 3 jaar. We werk(t)en op bestelling, doch steeds meer klanten vroegen 'waarom we geen winkeltje openden?”
Ze zijn goed een jaar geleden begonnen met verkoop van vers geiten- en schapenvlees op de boerenmarkten in Gaasbeek en Dilbeek. “De verkoop op markten slaat goed aan en we zochten naar bijkomende afzetmogelijkheden. We geloven in ambachtelijke en natuurlijke producten, en die producten kan je niet vinden in grootwarenhuizen. Daarom is 'ambachtelijk' en 'natuurlijk' ook onze werkwijze”, zegt Bart.
Ze roken zelf hun vlees, maken zelf de bereidingen, zoals pensen, paté, en zo meer...en dit zonder bewaarmiddelen toe te voegen, zoals op grootmoeders wijze
Hun specialiteiten zijn lamsvlees en geitenvlees en als bereidingen van geit en schaap: paté, worsten, hamburgers, gehakt, zelf gerookte hesp, spek, zwarte en witte pensen, droge worsten, bacon,...Hun doel is ook zo streekgebonden mogelijk te werken. Ze zijn overtuigd dat de mensen meer en meer terugkeren naar de vertrouwbare producten van het Pajottenland en naar de producenten uit hun eigen streek.
Zeker geitenvlees zit in de lift zegt Bart. Het is een uniek product, het is heel gezond, rijk aan ijzer en bevat minder vet dan kippenvlees.
Ondertussen zijn ze mede-oprichter van de coöperatie 'lekkers uit het Pajottenland'. Deze coöperatie verdeelt sedert Nieuwjaar producten van streekgebonden producenten
Hoevewinkel De Lingeren is open op vrijdag van 10 tot 18 uur en zaterdag van 10 tot 15 uur. Meer info op www.delingeren.be  - info@delingeren.be
De Lingeren, Lingerenstraat 4 , 1755 Gooik
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jul 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief