Toilet met winkel naast stelplaats in GOOIK

C21

Toilet met winkel naast stelplaats in GOOIK

Colpaert_gooik_nieuwe_vld_voorzitter_1_kopfoto
Laeticia Ceci. - Foto © Marc Colpaert

De gemeente Gooik wil minstens 50.000 euro investeren in een zelfreinigende toiletinstallatie naast de stelplaats van De Lijn in Leerbeek. De Lijn van haar kant wil niet investeren in dergelijke sanitaire voorzieningen. Nu komt Open Vld met een voorstel om naast een toilet ook een iets groter gebouw neer te poten om daarmee de kosten te drukken.

Op de gemeenteraad van september werd reeds de goedkeuring van de overeenkomst met De Lijn, met betrekking tot het gebruik van een deel van het terrein gelegen aan de Edingsesteenweg, met volledige unanimiteit goedgekeurd. “De openbare vervoersmaatschappij heeft ons vroeger al laten verstaan dat ze niet wil investeren in dergelijke sanitaire voorzieningen, want dit is niet hun core-business“, zegt burgemeester Michel Doomst(CD&V). De gemeente Gooik moet dus volledig opdraaien voor deze kosten, die geraamd worden op zo'n 50.000 euro.

Meer dan waarschijnlijk zal er geopteerd worden voor een zelfreinigende installatie. Die zal ook toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. De kans is groot dat de gemeente een kleine vergoeding zal vragen, door de hoge kostprijs.

“De gemeente gaat dus een investering doen op eigendom van De Lijn. Alle kosten van de oprichting en het onderhoud zijn ten laste van de gemeente en dus voor de belastingbetaler“, zegt Laeticia Ceci kersvers voorzitter van Open Vld Gooik. “Logischer wijs komt dit toilet ten goede aan het cliënteel van De Lijn, dus zou het ook logisch zijn dat De Lijn zelf ook een steentje bijdraagt in deze kosten“, aldus Open Vld. “Waarom niet een iets groter gebouw voorzien, met uiteraard een sanitaire voorziening, maar met daarnaast een kleine winkel waar kranten, boeken, snoep en rookwaren kunnen verkocht worden”, stelt Open Vld nu voor. Dit kan bijvoorbeeld in concessie gegeven worden door de gemeente, zodat op termijn de investering terug verdiend kan worden. De burgemeester stond niet negatief rond dit voorstel. “Het probleem dat ik vandaag zie is dat De Lijn waarschijnlijk ook nu zal zeggen dat ze geen interesse hebben in zo een project. De gesprekken met De Lijn zijn momenteel nog niet gestart. En anderzijds is het zo dat het ontbreken van een toilet aan deze stelplaatst een steeds groter nijpend probleem aan het worden is. Ik opteer dan ook om eerst een sanitaire installatie te plaatsen en dan - zoals wij al enig tijd vertellen - te gaan kijken hoe we de buurt van deze stelplaats meer kunnen commercialiseren”, besluit Doomst.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 okt 2013
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief