GOOIK - Masterplan voor Kesterheide

C21

GOOIK - Masterplan voor Kesterheide

Editiepajot_gooik_kesterheide_foto_marc_colpaert__kopie_
Plan+ en burgemeester Doomst. - Foto © Marc Colpaert
 

De gemeente heeft het ruimtelijk planbureau Plan+ opdracht gegeven om een masterplan op te stellen voor het gebied van de Kesterheide. Ze moeten op zoek naar een oplossing voor dit gebied van 250 ha. Plan+ gaat nu een meer gedetailleerd plan uitwerken.

De bedoeling is om voor het gebied rond de Kesterheide een visie op papier te zetten rekening houdend met het milieu, landbouw, recreatie en duurzaamheid. “Daarom hebben wij het ontwerpbureau Plan+ aangesproken. Ze moeten een plan uitwerken voor een gebied van 250 ha dat zich uitstrekt tussen de stelplaats van De Lijn in Leerbeek, de Kesterheide, Paddenbroek en de sporthal Koornmolen in Gooik”, zei burgemeester Michel Doomst(CD&V). Dirk De Loecker, Tom Lagast en Geert Meysmans van Plan+ zijn ondertussen al ter plaatse geweest en hebben geprobeerd om een evenwicht te vinden tussen de natuur, recreatie, milieu en duurzaamheid. “Wij hebben al enkele zaken op papier gezet, zoals de aanleg van 10 ha bos, verder zouden wij het standbeeld van de IJzeren Man op de Kesterheide opnieuw meer zichtbaar willen maken in het landschap. Vandaag zit deze een beetje verstopt tussen het groen”, zegt Dirk De Loecker. De bedoeling is om van de grond rond dit beeld terug heidegrond te maken, zo krijgt men een mooi uitzicht van op de 112 meter hoge top van de Kesterheide.

Ter hoogte van de stelplaats van De Lijn is er parking genoeg waar de mensen hun wagen kwijt kunnen en dan al wandelend - langs de oude tramroute - of per fiets, het gebied van de Kesterheide te ontdekken”, stelt burgemeester Doomst voor. Er zal de komende maanden verder worden nagedacht en gesproken met de verschillende instanties hoe ze de streek rond de Kesterheide zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen met respect voor alle partijen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 dec 2013
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief