GOOIK - Wandelcafe in Paddenbroek

C21

GOOIK - Wandelcafe in Paddenbroek

Editiepajot_gooik_doomst_in_paddenbroek_foto_marc_colpaert_11032014
Michel Doomst in Paddenbroek. - Foto © Marc Colpaert
 

De gemeente Gooik gaat nog dit jaar belangrijke renovatiewerken uitvoeren in het natuur- en educatiefcentrum De Paddenbroek in Gooik. De overname van deze locatie door de gemeente is zo goed als rond en gaan binnenkort de renovatiewerken van start. Ondertussen droomt de gemeente al om een wandelcafé te openen in dit centrum.

Het centrum voor natuur-, milieu-,en plattelandseducatie De Paddenbroek gaat binnenkort verkocht worden aan de Vlaamse Landmaatschappij(VLM). Daarna gaat de gemeente Gooik aan de VLM op vier jaar tijd, deze renteloze lening van 500.000 euro terugbetalen. Zo wordt Gooik de nieuwe eigenaar van deze locatie aan de voet van de Kesterheide in een prachtig stukje natuur. “Deze locatie was zo belangrijk dat we dit als gemeente niet uit onze handen mochten laten gaan. Want het is onze bedoeling dat wij zoveel mogelijk mensen van onze gemeente en daarbuiten mee willen laten genieten van dit prachtig stukje natuur”, vertelde burgemeester Michel Doomst(CD&V). Nog dit jaar gaat de gemeente fors investeren in de verder uitbouw van dit centrum. “Wij hebben 300.000 euro vrijgemaakt om Paddenbroek in de eerste plaats beter toegankelijk te maken. Wanneer mensen of groepen naar Paddenbroek komen dan moeten ze er kunnen gebruik maken van een degelijke ontvangstruimte en een vergaderzaal, die is vandaag spijtig genoeg niet echt voor handen”, aldus de burgemeester. Daarom ook dat er binnenkort de nodige renovatiewerken van start gaan om vooral die zaken te verwezenlijken.

Hij ziet het dadelijk groot, want naast wandelaars en schoolkinderen zijn ook de fietsers en mountainbikes hier meer dan welkom. “ Wij bevinden ons hier in een prachtig stukje natuur, de oude tramroute is in de buurt en even verderop is de Kesterheide, ideaal dus om te wandelen, te fietsen of een tochtje met de mountainbike te organiseren“, beweert Doomst. En hij denkt zelfs nog een stapje verder. “Wij durven nu al een beetje dromen om op termijn in De Paddenbroek een wandelcafé in te richten. Dit zou een grote meerwaarde zijn voor de vele wandelaars die nu al de weg naar dit mooi plekje weten te vinden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mrt 2014
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

PenZine | 26 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 mrt 2024

archief