Cursus Pajottenland en muurbordjes voor Pajotse ambassadeurs

C21

Cursus Pajottenland en muurbordjes voor Pajotse ambassadeurs

Editiepajot-jacky-delcour-ambassadeurs-van-het-pajottenland-29042014
foto © Jacky Delcour
 
Editiepajot-jacky-delcour-ambassadeurs-van-het-pajottenland2-29042014
foto © Jacky Delcour
Editiepajot-jacky-delcour-ambassadeurs-van-het-pajottenland1-29042014
foto © Jacky Delcour
 

Tot nu hebben 17 producenten uit het Pajottenland en de Zennevallei ervoor gekozen om het Pajottenlandmerk te gebruiken. Zij voldoen aan enkele criteria waarbij ‘streekgebonden’ het belangrijkste is, maar er is ook het ambachtelijke, authentieke,… Ze volgen ook minstens een netwerkmoment per jaar. Dit jaar is dit de ‘snelcursus Pajottenland’. Deze ondernemers betalen jaarlijks een bijdrage van 75 euro. Hiervoor ontvangen ze een aantal zaken die vanuit onze projectwerking voor hen werden/worden uitgewerkt:

- het gebruik van het Pajottenlandmerk op de gecertificeerde producten

- het Pajottenlandmerk ophangen in hun zaak en gebruiken op hun website

- een muurbordje met de vermelding ‘ambassadeur van het Pajottenland’ om in de zaak op te hangen

- promotiemateriaal: affiches voor productcategorie(en), prikkers voor kaas,…

- promomateriaal met Pajottenlandmerk ontvangen tegen sterk verminderde prijzen: wiebelaars voor winkelrekken, vleesprikkers, productstickers, glazen, …

- in 2014 deelname aan de opendeurdag bij Pajotse bedrijven, het ‘ambassadeursevenement’. Hieraan koppelt Pajottenland+ een promotiecampagne met artikels, persmoment, promotie via PenZine (30.000 ex), en zo meer

- een informatief/promotioneel luik op de website www.pajottenland.be

- een artikel in de Pajottenkrant (verspreiding 50.000 ex)

- uitnodigingen voor andere streekevenementen of streekbeurzen, evenementen,…waar Pajottenland+ aan meewerkt of die aan Pajottenland+ worden bezorgd  

- elke merkgebruiker kan aansluiten bij de cvba ‘Lekkers uit het Pajottenland’

De 17 producenten die het Pajottenlandmerk gebruiken: Domein De Kluizen – Affligem, Koolzaadproducten Hof Ter Vrijlegem – Asse, Beverse Kaashoeve – Bever, Fruit en fruitsappen De Fruitburght – Bever, Fruit Ronald Vanbiervliet – Bever, Valentino Chocolatier – Dilbeek, Chocolaterie De Parel – Gooik, Fruit en fruitsappen Luc en Lea Billens – Gooik, Geuzestekerij De Cam – Gooik, Hoeveslagerij De Lingeren – Gooik, Honing en fruit Frans Vanden Bosch – Herne, Hoevezuivel Waterhof – Lennik, Huis Vossen – Lennik, Charcuterie Roosdaal – Roosdaal, Brouwerij Lindemans – Sint-Pieters-Leeuw, Witloof en groenten Rudi Basteleus – Sint-Pieters-Leeuw, Kruidenkwekerij Duizendblad – Ternat

De 9 producenten die lid zijn van de cvba ‘Lekkers uit het Pajottenland’: Koolzaadproducten Hof Ter Vrijlegem – Asse, Beverse Kaashoeve – Bever, Fruit en fruitsappen De Fruitburght – Bever, Valentino Chocolatier – Dilbeek, Hoeveslagerij De Lingeren – Gooik, Hoevezuivel Waterhof – Lennik, Brouwerij Lindemans – Sint-Pieters-Leeuw, Witloof en groenten Rudi Basteleus – Sint-Pieters-Leeuw, Kruidenkwekerij Duizendblad – Ternat.

De snelcursus Pajottenland en de muurbordjes - De 17 ondernemers die het Pajottenland-merk gebruiken werden uitgenodigd om de snelcursus te komen volgen. Het doel is om hen informatie te bezorgen over de streek. De meeste producenten ontvangen groepen op hun bedrijf. Met deze info zullen ze hun bezoekers niet alleen wegwijs maken in hun bedrijf, maar ze ook nuttige en leuke informatie over onze mooie Vlaamse streek kunnen meegeven.

De ondernemers die hier vanavond naar dit netwerkmoment komen, of naar ‘de les’ komen, ontvangen een muurbordje om op hun bedrijfslocatie op te hangen. Hiermee tonen ze hun verbondenheid met hun streek en is het ook duidelijk dat zij streven naar afzet in eigen regio. Ze willen het principe van de ‘korte keten’ op het terrein toepassen. 

Wat brengt de toekomst? Pajottenland+ werkt de laatste jaren nauwer samen met Regionaal Landschap P&Z en Toerisme P&Z. Beide organisaties hebben intussen ook het Pajottenlandmerkbeeld in het logo van hun organisatie opgenomen. Ook de Streekgidsen P&Z hebben recent de stap gezet. Dit is een teken dat steeds meer streekwerkers ‘vanuit hun basiswerking’ de positieve aspecten zien van een sterk merk. En een merk wordt pas sterk als velen dit gaan gebruiken. Maar het gebruik moet wel op goede fundamenten steunen. Dit betekent dat de gebruikers samen achter de waarden van de streek staan, en achter het juiste gebruik van het streekmerk.

Natuurlijk vormen ook ondernemers die het merk gebruiken een belangrijke groep in de streeksamenwerking. De bedoeling van Pajottenland+ is om hen in de toekomst te kunnen blijven ondersteunen, vooral met acties, activiteiten, evenementen en verkoopkansen.

Door samenwerking van ondernemers en ondernemers, samenwerking van organisaties en organisaties, samenwerking van organisaties en ondernemers, kunnen we allen samen het Pajottenland en de Zennevallei de komende jaren beter op de kaart zetten. Dit moet leiden tot behoud van onze streekeigenheid en kansen voor de lokale economie en plattelandseconomie. Deze ondernemers zullen kansen putten uit de streekeigenheid en de streekkwaliteit. Daarom is het ook logisch dat Pajottenland+ in de toekomst ook zelf zal inzetten op de streekidentiteit, het merk en de merkgebruikers.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 apr 2014
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief