PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de Politieraad

C21

PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de Politieraad

Politieraad_juni_2014__1_
Politieraad Lokale Politie Pajottenland - Eedaflegging van de inspecteurs Peter Carmeliet en Yannik Heylen - © Deschuyffeleer
 
Politieraad_juni_2014__2_
Inspecteurs Peter Carmeliet en Yannik Heylen - © Deschuyffeleer
 

Begrotingswijziging
Om mede de eerste voorbereidende kosten voor de bouw van het nieuw politiehuis te financieren stemde de politieraad in met een begrotingswijziging.
In de gewone dienst is het algemeen resultaat na het vaststellen van de begrotingsrekening van 2013 het positief bedrag van 1.287.059 euro. Het geraamd negatief resultaat voor 2014 dan weer bedraagt -566.509 euro,  zodat het geraamd algemeen resultaat van de begroting 2014 positief blijft met 720.550 euro.
Alle voorziene kredieten op de buitengewone dienst worden gefinancierd met overboekingen. 

Nieuw politiehuis
Door de goedgekeurde begrotingswijziging worden nu ook daadwerkelijk kredieten ter beschikking gesteld voor het verwerven van de nodige bouwgrond voor het realiseren van het nieuw politiehuis. In principe komt het nieuw politiegebouw langsheen de Edingsesteenweg in Kester. Die centrale locatie in de politiezone met haar zes gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen kwam eerder uit de bus als de meest doeltreffende oplossing voor de inplanting van het nieuw politiehuis. In die zin werd door de gemeente Gooik inmiddels reeds een bijzonder ruimtelijk uitvoeringsplan uitgetekend waarvoor de procedure thans in een eindfase is beland.
En ook voor de projectbegeleiding van de nieuwbouw werd thans al een supplementair krediet van 150.000 euro uitgetrokken. Hiervoor wordt via de gemeente Gooik een beroep gedaan op de diensten van de intercommunale Haviland.
Beide verhogingen in de buitengewone dienst van de begroting worden bekostigd met middelen uit een eerder aangelegd bijzonder reservefonds. 
De politieraad machtigde eveneens het Aankoopcomité van Brussel tot het verwerven van de bouwgrond in naam van de politiezone.
Als alles volgens plan verloopt moet het politiehuis instapklaar zijn in de loop van 2017.
 
Ergonomische stoelen
In het kader van het welzijn op het werk zette de politieraad ook het licht op groen voor het aankopen van 15 ergonomische stoelen voor de personeelsleden op de werkvloer. Hiermee is een krediet gemoeid van 11.700 euro.
 
Jaarverslag
Nog op de politieraad deelde korpschef Marc Hellinckx mede dat het jaarverslag in een nieuw kleedje werd gestoken. Het verslag is enkel nog digitaal beschikbaar en dit vanaf nu donderdag op www.politie-pajottenland.be/jaarverslag 2013
Zowel naar vorm als naar inhoud is het verslag innoverend.“Het jaarverslag vormt werkelijk een open boek en verschaft zo een directe toegang voor een kijk achter de schermen op de werking van de politiezone”, aldus de korpschef. “Naar inhoud werd gekozen voor een opbouw naar organisatiedomeinen en groepen belangstellenden die elk op zich direct en los van elkaar raadpleegbaar zijn. Zo sluiten wij dicht aan bij de binnen de geïntegreerde politie ontwikkelde visie naar excellente politiezorg, die zowel de objectieven van gemeenschapsgerichte en informatie-gestuurde politiezorg als die van optimale bedrijfsvoering volgens een identieke methode benadert”.
Binnenkort wordt overigens ook nog de website van de politiezone in een nieuwe lay-out gegoten. 
 
Nieuwkomers
Voor de eigenlijke zitting legden de nieuw aangeworven inspecteurs Peter Carmeliet en Yannik Heylen bij de dienst Interventie de gebruikelijke eed af. Zij deden dit tegenover de voorzitter van de politieraad, de Gooikse burgemeester Michel Doomst.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jun 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

PenZine | 26 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 mrt 2024

archief