KESTER - Afbraakwerken Satcom van start

C21

KESTER - Afbraakwerken Satcom van start

Editiepajot_gooik_bol_weg_foto_marc_colpaert__kopie_
De bol is niet meer. - Foto © Marc Colpaert
 

Er werd gestart met de afbraak van de bestaande gebouwen van de Satcom op de Kesterheide in Gooik. Nadien komt er een volledig nieuw en groter complex en komen er vier iets kleinere schotelantennes in plaats van de bestaande ’witte bol’.

Sinds eind 2012 staat het communicatiestation van de Navo ‘de Satcom’ op de Kesterheide in Kester leeg. Andere communicatiestations nemen nu de taak van het station van Kester over, tot het nieuwe gebouw en de installaties er terug staan en operationeel zijn. De Satcom zorgde voor de satelliet communicaties voor alle Navo partners en ze gaan ongeveer 15 miljoen euro investeren in de nieuwe site in Kester.

“Sinds enkele dagen is een firma gestart met de afbraak van de oude gebouwen. Het was meer dan tijd dat er een nieuwe moderne basis komt”, zegt Thierry De Buysser, gewezen commandant van de basis Satcom. Na de afbraak van de gebouwen gaat men dan na de grote vakantie van start met de bouw van de nieuwe lokalen. Pas later zullen de vier witte opblaasbare radomes(witte bollen) geplaatst worden in het Gooikse landschap. “Straks zal ook de bestaande witte bol afgebroken worden en er komen vier 'bollen',schotelantennes, van ongeveer dezelfde grote naast te staan”, vertelde De Buysser. De omwonenden zullen zogoed als geen hinder ondervinden van deze werken.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jun 2014
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief