GOOIK - Wereldkampioen Jeffrey Herlings tegen onze Belgen

C21

GOOIK - Wereldkampioen Jeffrey Herlings tegen onze Belgen

Colpaert_gooik_kesterheide_2__kopie_
De mooie Kesterheide is de locatie voor de motocross.- Foto © Marc Colpaert
 

Op 29 juni wordt op de wondermooie Kesterheide de derde proef verreden voor het Belgisch Kampioenschap motorcross. Voor haar 49ste editie verkoos de AMC DE TOEKOMST DWORP om in de eerste plaats alle Belgische piloten aan te werven. Onze Belgen die het wondergoed doen in het wereldkampioenschap zullen allen aan de start staan op uitzondering van Clément Desalle die door omstandigheden niet in België kan rijden. Met Lottenaar Jérémy Van Horebeek (3e in de WK stand, Kevin Strijbos (4e in de WK stand), Joël Roelants die ondanks veel pech toch op een verdienstelijke 11e plaats prijkt en Ken De Dycker die intussen opnieuw bijna terug op peil zit na 2 ernstige verwondingen moeten als trekpleisters fungeren. Als outsider mogen we heel wat verwachten van Steve Ramon die als drievoudig wereldkampioen en clubpiloot stilaan naar zijn vroegere mogelijkheden toegroeit na zijn zware crash twee jaar geleden tijdens de Grote Prijs van België in Lommel. Ook namen als Marvin Van Daele, Jérémy Delincé en Nick Triest zullen zeker bekend in de oren klinken. Deze laatste maakt dit jaar deel uit van een Zwitsers team en moet in die functie het Zwitsers kampioenschap betwisten. Hij prijkt daar glansrijk op de eerste plaats in de MX2 klasse. Gelukkig is hij op 29 juni vrij en zal hij er in Kester voor eigen volk bij zijn. Voor Liedekerkenaar Jens Getteman komt Kester te vroeg. Zijn handkwetsuur is nog onvoldoende hersteld.

BUITENLANDSE TEGENSTANDERS.

De organisatoren uit Dworp zijn er voor bekend dat zij elk jaar een pleiade aan gerenomeerde buitenlanders aanwerven. Zij zijn erin geslaagd om viervoudig wereldkampioen MX2, de Nederlander Jeffrey Herlings, naar Kester te halen. Deze 18 jarige wonderboy is al lang op zoek om zich eens te meten met de MX1 Grand Prix rijders. Dit is de eerste en de enige keer dat dit kan dit jaar. Dat wordt ge grootste confrontatie van het jaar. Zopas werd ook Tyla Rattray onder contract gezet. Deze oud-wereldkampioen is na 5 jaar Amerikaans avontuur opnieuw in Europa opgedoken en nam zopas deel aan 4 grote prijzen die hij telkens in de top 5 wist te beëindigen. Met Tanel Leok, Davide Guarneri en Marc De Reuver staan drie habituees in Kester aan de start. Alle drie stonden ze reeds op het podium in Kester. In de stand van het BK is Van Horebeek leider na 2 van de 5 wedstrijden met 14 punten voorsprong op Roelants en 22 op Strijbos. Verder volgen Van Daele, De Wulf, de Engelsman Houghton, Salaets, Ramon en Nick Triest.

WAT MAAKT KESTER ZO BIJZONDER?

Het tracé dat Eric Geboers uittekende op de Kesterheide blijft zijn aantrekkingskracht behouden. Dit is één van de weinige natuurlijke omlopen die nog bestaan en daarom door de rijders alom wordt geprezen. Zij rijden hier graag en doen dan telkens hun uiterste best om het publiek te trakteren op spannende wedstrijden.

Ook het publiek blijft talrijk opkomen omdat de omloop zo gevarieerd en vooral overzichtelijk is. Je kan de hele omloop overschouwen wat toelaat om de hele wedstrijd in spanning te volgen.

Dan zijn er ook nog de nevenwedstrijden. Dit jaar geen zijspannen zodat het programma op één dag kan afgewerkt worden. Er wordt gestart met de jeugdrijders van 12 tot 14 jaar. Deze jonge knullen aan het werk zien is reeds de verplaatsing waard. Verder zijn er tal van piloten uit de streek die aantreden bij de Beloften, Juniors, Seniors, Masters, Nationalen en Inters MX2.

De trainingen vatten reeds aan om 8 uur. De wedstrijden zelf beginnen om 10 uur. De Inters ‘Open’ kan je volgen om 11.20 uur voor een kwalificatierit en om 13.50 en 17.05 uur voor hun twee officiële wedstrijden.

Voor een hele dag topsport bedraagt de ingang slechts 25 € voor volwassenen. Kinderen t/m 12 jaar kunnen dit gratis mee maken. Jeugd van 13 t/m 15 jaar wordt 15 € aangerekend..

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jun 2014
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

PenZine | 26 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 mrt 2024

archief