GOOIKOORTS van start volgende week

C21

GOOIKOORTS van start volgende week

Editiepajot_gooik_gooikoorts_foto_marc_colpaert__kopie_
Gooikoorts al de twaalfde editie. - Foto © Marc Colpaert
 

Het bestuur van Gooikoorts is klaar voor de twaalfde editie van 4 tot 6 juli met hun folkfestival in het centrum van Gooik. Dit jaar zorgen ze met de Ierse De Danann en de Zweedse groep Hoven Droven voor twee kleppers met internationale uitstraling. Alle inwoners van Gooik kunnen er op zondag gratis in als ze voor 16 uur de kassa passeren.
Al twaalf jaar is Gooikoorts het trefpunt voor de liefhebber van traditionele muziek. Ook dit jaar hebben ze gezorgd voor een heel gevarieerde en zeer hoogstaande affiche. “Verspreid over drie dagen - van 4 tot 6 juli - bieden we 18 concerten met nationale en internationale artiesten, een inspirerende concert mis en drie bals aan“, vertelt Patrick Lichtert. Daarnaast is er een uitgebreide instrumentenbouwersmarkt, een festivalmarkt, bals, de ‘Sjato Miredo’ voor de kinderen en randanimatie. Toppers op de affiche zijn onder meer de folk legende ‘De Dannan’ uit Ierland en een onstuitbare brok energie uit het Hoge Noorden ‘Hoven Droven‘.Deze laatsten vieren trouwens hun twintigste verjaardag van hun eerste album. Internationaal geweld wordt afgewisseld met Belgische klasbakken. Maar traditionele muziek is en blijft het sleutelwoord tijdens het festival.

De zeer getalenteerde muzikanten van De Temps Antan uit Canada, The Ross Ainslie and Jarlath Henderson Band uit Schotland, I Fratelli Tarzanelli uit Italië, Cecilia en Wör uit Vlaanderen vragen het uiterste van hun instrumenten en zullen ongetwijfeld zorgen voor vurige ritmes in diverse stijlen. Het volledige programma en extra informatie kan men vinden op:

 

www.gooikoorts.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jun 2014
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

PenZine | 26 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 mrt 2024

archief