GOOIK - Moet er nog zand zijn

C21

GOOIK - Moet er nog zand zijn

Dsc_6048__kopie_
Zandzakjes voor de woning van de burgemeester. - Foto © Marc Colpaert
 

Burgemeester Michel Doomst (CD&V) uit Gooik heeft uit voorzorg een twintigtal zandzakjes voor zijn garage geplaatst, zodat hij met een gerust hart op vakantie kan vertrekken. Zijn garage liep bij hevige regen al enkele keren onder water.

Sinds enkele dagen geniet burgemeester Doomst van een welverdiende vakantie in het buitenland. Wie aan zijn woning in de Koekoekstraat voorbij rijdt, kan er niet naast kijken. Voor zijn garage liggen een twintigtal zandzakjes als bescherming tegen wateroverlast. Nochtans is er in de buurt niet dadelijk een beek of rivier te bekennen. "Ik heb het de laatste jaren al vier keer meegemaakt dat mijn garage onder water loopt", zegt Doomst. "Dus nu neem ik mijn voorzorgen als ik voor enkele dagen op reis vertrek. Ik woon toevallig op het diepste punt van de Koekoekstraat en heb dan ook nog de pech dat mijn garage onder mijn woning ligt."

Begin dit jaar was het weer zover, een wolkbreuk boven Gooik en al het water aangevuld met de nodige modder van de velden stroomde naar zijn woning en in zijn garage. "Ik had toen het geluk om nog vlug mijn wagen uit de garage te kunnen rijden. Ondertussen stond er wel al twintig centimeter water in. Het water beukt soms met zoveel kracht op de deuren van de garage, dat ik ze nadien in de tuin kan gaan zoeken."

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 aug 2014
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

PenZine | 26 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 mrt 2024

archief