HALLE heeft nu een zaalvoetbalclub in eerste afdeling

C21

HALLE heeft nu een zaalvoetbalclub in eerste afdeling

Editiepajot_halle_zaalvoetbal_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

De zaalvoetbalclub uit Gooik moest door een gestadige groei uitkijken naar een nieuwe sportzaal. Deze hebben ze gevonden in sportcomplex De Bres in Halle. Door deze verhuis kreeg de club ook een andere naam. Het project Futsal Halle – Gooik was geboren.

Tien jaar geleden begon de Gooikse ploeg in vierde provinciale. Nu spelen ze in de hoogste afdeling en eindigden verleden jaar op de derde plaats. Nu komen ze naar Halle met nog meer ambitie. Ze hebben zich degelijk versterkt en mikken voor het komende seizoen op de titel en het daar aan gekoppeld Europees avontuur. De ambitie is om zowel in de competitie als in de play-offs de finale te spelen.
Aan die verhuis naar Halle is veel overleg achter de schermen geweest vooraleer er tot een akkoord  gekomen is. Twee jaar geleden kwam er ook al een vraag om in Halle te mogen spelen. Toen kon het echter niet.
Schepen van Sport Michel Bellemans (CD&V): “Door dat we in het Don Bosco instituut de sportzaal kunnen huren wanneer deze niet door de school gebruikt wordt kunnen de ploegen van het Hals Zaalvoetbalverbond naar daar gaan spelen en Halle – Gooik op vrijdagavond in de Bres spelen en op maandag er ook trainen. Zo een club is zeer belangrijk voor Halle.”
Voorzitter Martin Baert is zeer tevreden met de verhuis. “In Halle hebben we veel meer mogelijkheden. Vergeet ook niet dat Halle een zaalvoetbal verleden heeft met een ploeg als Palace Halle die ooit in de nationale reeksen speelde. Hiermede knoopt Halle nu terug aan. Halle heeft nu terug een topzaalvoetbalclub op zijn grondgebied. Wij willen ook een verankering in Halle krijgen”.
De topmatchen zullen dit seizoen ook rechtstreeks kunnen gevolgd worden op Stadsradio Halle.
Vrijdag 12 september wordt in De Bres de openingswedstrijd gespeeld tegen Antwerpen en dit om 21.30 uur. Voor deze openingswedstrijd is de toegang gratis. Belangstellenden moeten echter wel een bandje gaan halen om binnen te geraken. Deze zijn te verkrijgen in de sporthallen in Halle en Gooik, het toerismekantoor in Halle en in tal van kantines van voetbalploegen uit de omgeving van Halle en Gooik.
Voorzitter Baert: “Het is een welkomgebaar naar Halle toe. Er is plaats voor 700 personen in sportcomplex De Bres”.
Er gaat ook met de jeugd gewerkt worden. Daar is vraag naar in Halle
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 sep 2014
Felix Merckxé
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief