HALLE / GOOIK - Nazomertocht te HALLE

C21

HALLE / GOOIK - Nazomertocht te HALLE

Nazomertocht
EP

Het prachtige Pajottenland in een nazomers kleedje met vele tinten geel, oranje en bruin. Dit is wat u als wandelaar tijdens deze Nazomertocht van De Heidetochten Kester-Gooik op zondag 19 oktober mag verwachten, tenzij de herfst wat later komt. Geen kilometers lange asfalt of betonbanen, maar wel boswegen door het Kluisbos, Krabbos, bois de Hamme, Hallerbos en het Lembeekbos, veldwegen, paden en rustige binnenwegen krijgt u te bewandelen, m.a.w. Trage Wegen.

De startplaats in het Don Bosco-instituut te Halle biedt een zeer ruime parkeergelegenheid. Wie met De Lijn komt, wordt voor de deur afgezet en het treinstation ligt op 15 min. wandelafstand verwijderd. Vertrekken kan tussen 7h00 en 15h00. Laatste afstempeling om 18h00.
U kunt maar liefst uit 10 verschillende afstanden kiezen: van 4 tot 50km. Een echte bedevaart wordt het niet, maar een deel van de Wegom kunnen ze zeker niet links laten liggen. Wel gaan ze op zoek naar de gewestgrens en verkennen een prachtig stukje Waals-Brabant. Vanuit de Zennevallei stijgen we langzaam via het Kluisbos naar het Hallerbos om langs het Lembeekbos af te dalen naar het kanaal Brussel-Charleroi dat naast de Zenne loopt. De gotische Sint-Martinusbasiliek vormt als het ware het middelpunt waar de parkoersen ronddraaien. Dank zij het golvende landschap kunt u genieten van prachtige vergezichten over akkers, weiden en kleine stukjes natuurgebieden met heldere beekjes die naar de Zenne kabbelen. De 42- en de 50km-stappers krijgen er een prachtig ommetje naar Zevenbronnen als kers op de taart bovenop.
Voldoende en verzorgde rustposten geven u de kans om even op adem te komen en de verbruikte energie aan te vullen. Wij hopen u ook te mogen verwelkomen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 sep 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief