N-Va: “Prestigeclub van buiten HALLE krijgt voorrang op lokale Halse sportclubs”.

C21

N-Va: “Prestigeclub van buiten HALLE krijgt voorrang op lokale Halse sportclubs”.

Editiepajot_halle_de_bres_foto_merckx
Sportcomplex De (Bres Felix Merckx)
 

Schepen van sport: Activiteiten van vroegere gebruikers zijn verschoven naar Don Bosco
Het sportcomplex De Bres heeft er bij de aanvang van het sportseizoen een nieuwe gebruiker bij. Voortaan zullen de wedstrijden van ZVC Gooik-Neigem plaats hebben in Halle en de clubnaam zal vanaf nu omgedoopt worden naar Futsal Project Halle-Gooik. De ploeg kan trainen op maandagavond en hun thuiswedstrijden zijn op vrijdagavond. Schepen van Sport Michel Bellemans (CD&V) werft zo een prestigeclub van buiten Halle ten nadele van de lokale Halse sportclubs die er al jaren actief zijn.

Gemeenteraadslid Wim Demuylder (N-VA) heeft heel wat bedenkingen bij de komst van de nieuwe zaalvoetbalploeg naar De Bres. “Sinds vele jaren zijn Halse sportclubs vragende partij voor bijkomende trainingsuren tijdens avonden in de week. Telkens weer kregen zij te horen dat dit niet mogelijk was omwille van de drukke bezetting van sportcomplex De Bres. Plots komt er een niet-Halse ploeg met een aanvraag en na een korte vergadering met Michel Bellemans, schepen van sport, en Roger Hanon, de voorzitter van de sportraad, kan deze club dadelijk over twee avonden per week over de zaal beschikken. Overleg met de clubs die al vele jaren actief zijn in De Bres was er niet. Nochtans is er een prioriteitsregel in het huishoudelijk reglement die stelt dat bij de sportraad aangesloten competitieclubs voorrang hebben. De Halse zaalsportclubs worden achteruitgeschoven ten voordele van een prestigeclub die geen banden heeft met Halle. Andermaal zijn onze sportclubs de dupe van het gevoerde beleid en het favoritisme van schepen Bellemans. Wie zich jarenlang actief inzet voor de Halse zaalsport wordt duidelijk niet beloond.”

Puntjes op de i
Volgens schepen van Sport Michel Bellemans (CD&V) is alles te herleiden tot een verschuiving van locatie.
 Michel Bellemans: “De door Futsal Project Halle-Gooik aangevraagde uren werden verleden seizoen ingenomen door enerzijds ZVK Verplegers Essenbeek en anderzijds het Halse zaalvoetbalverbond. De activiteiten van deze 2 huurders op die tijdstippen zijn NIET GEANNULEERD maar gewoon verschoven naar de zaal van de Don Boscoschool, en dit in overleg met de voorzitter van het Halse Verbond. Het feit dat de Stad Halle nu wel over voldoende uren van deze school kan beschikken maakt dat wij, in tegenstelling tot een aantal jaren terug, wel tegemoet konden komen aan de vraag van FP Halle-Gooik. Het gaat hier dus niet over “VRIJGEKOMEN UREN” maar wel om een verschuiving van “BESTAANDE UREN” van de ene zaal naar de andere. Zodoende hebben we daar dan ook geen andere Halse sportclubs bij betrokken”.
Bijkomende motieven van deze beslissing zijn : Half trainingsuur langer op maandagavond voor de volleybal Halle-Bellingen en Halse basketbalclub De Tigers. Iets waar deze clubs al lang vragende partij voor zijn.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 okt 2014
elix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief