HERNE – Veel belangstelling voor infoavond rond weerbaarheid bij tieners

C21

HERNE – Veel belangstelling voor infoavond rond weerbaarheid bij tieners

Kicken_en_chillen_herne_okt_2014__1_
HERNE – Veel belangstelling voor infoavond rond weerbaarheid bij tieners - Arch’educ, het Huis van Ons Kind - Kraamzorg Landelijke Thuiszorg, CAW Halle-Vilvoorde, Gezinsbond, VIAC, Pavok, JAC Halle-Vilvoorde, Provincie Vlaams-Brabant, Kind en Gezin regio Gooik, Intergemeentelijke drugs‐ en alcoholpreventie Pajottenland en de gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen - © Deschuyffeleer
 
Kicken_en_chillen_herne_okt_2014__2_
HERNE – Veel belangstelling voor infoavond rond weerbaarheid bij tieners - © Deschuyffeleer
 
Kicken_en_chillen_herne_okt_2014__3_
Projectcoördinator Pieter Lanckman van het Huis van het Kind Pajottenland - © Deschuyffeleer
 
Kicken_en_chillen_herne_okt_2014__4_
HERNE – Veel belangstelling voor infoavond rond weerbaarheid bij tieners - © Deschuyffeleer
 
Kicken_en_chillen_herne_okt_2014__5_
HERNE – Veel belangstelling voor infoavond rond weerbaarheid bij tieners - © Deschuyffeleer
 
Kicken_en_chillen_herne_okt_2014__6_
HERNE – Veel belangstelling voor infoavond rond weerbaarheid bij tieners - © Deschuyffeleer
 
Mega_bianca
HERNE – Veel belangstelling voor infoavond rond weerbaarheid bij tieners - MEGA-project: Bianca Vanreepinghen © Deschuyffeleer
 

In het kader van de reeks infoavonden rond opvoeding, een initiatief van de werkgroep vorming van het samenwerkingsverband Huis van het Kind Pajottenland, organiseerde de plaatselijke afdeling van de Gezinsbond een sessie ‘Kicken en Chillen’ rond weerbaarheid bij tieners. Tal van ouders, leerkrachten en opvoeders, ook uit de kinderopvang en de jeugdbewegingen, pikten op het initiatief in.

De gevoelswereld van de pubers kent vele schakeringen. Zij zijn laaiend enthousiast en ‘smijten’ zich als zij erin geloven. Maar een uitspraak van een leerkracht zint hen niet of zij zijn diep ongelukkig om een verloren liefde. Bovendien kent hun lichaam een groeispurt. De hormonen gieren. Pubers worstelen dan ook wel eens met zichzelf en met hun omgeving. Het is juist dan dat zij volwassenen nodig hebben die toch op afstand nabij zijn. En in dat plaatje zijn precies (groot)ouders, leerkrachten en opvoeders de aangewezen personen om te luisteren en de gevoelens van de pubers te leren begrijpen vanuit hun wereld.
Het MEGA-preventieproject dan weer beoogt weerbaarheid bij te brengen bij kinderen van het laatste leerjaar in de basisscholen, en dit net voor hun overgang naar het secundair onderwijs, door hun sociale vaardigheden te ontwikkelen. Hierbij wordt in een lessenpakket van tien sessies aan de hand van aangepast lesmateriaal en onder de hoede van begeleiders van de betrokken diensten uitgegaan van de visie dat preventie moet gericht zijn op het promoten van gezond gedrag en het maken van goede keuzes. Het is de intergemeentelijke preventiedienst Pajottenland die instaat voor de coördinatie van het project.
Voor de begeleiding stonden voor de Gezinsbond Frank Borms en voor de preventiedienst Pajottenland Bianca Vanreepinghen in.
De lopende reeks infoavonden van dit jaar wordt de eerstkomende weken afgesloten met ‘EHBO bij Kinderen’ (Pepingen, zaal De Kring, 6 november), ‘Reanimatie bij kinderen’ (Pepingen, zaal De Kring, 20 november) en ‘Wortels en Vleugel’ over het loslaten en toch voldoende beschermen van kinderen (Lennik, De Pastorie van Gaasbeek, 1 december). De sessies vangen telkens aan om 20u. Vooraf inschrijven dient te gebeuren bij Arch’educ  via info@archeduc.be of 02/451.54.01. De toegangsprijs voor iedere avond bedraagt 4 euro.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 okt 2014
Godelieve Dechuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

PenZine | 26 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 mrt 2024

archief