OETINGEN - Een tweede AED-toestel

C21

OETINGEN - Een tweede AED-toestel

Editiepajot_gooik_aed_foto_marc_colpaert__kopie_
Een nieuwe AED-toestel. - Foto © Marc Colpaert
 

Op zondag werd ter hoogte van de gemeenteschool in Oetingen een AED-toestel ingehuldigd. Het is al het tweede toestel dat de gemeente Gooik aankoopt. In 2013 besliste de gezondheidsraad van Gooik om een AED-toestel aan te kopen om zo de gemeente ‘hartveiliger’ te maken. Het toestel werd opgehangen aan de muur van het Gemeentelijk sportcentrum Koornmolen. Het is de bedoeling om elk jaar een deelgemeente te voorzien van zo een dergelijk toestel. Zo was het nu de beurt aan de gemeente Oetingen, waar een tweede toestel werd geplaatst in het centrum.

Een automatisch externe defibrillator of AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen.

Om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen weten hoe dit toestel te gebruiken organiseerde de gezondheidsraad reeds vier opleidingsavonden waar reanimatie en gebruik van een AED voorop stonden. Zo maakten al 90 mensen kennis met de werking van het toestel. Heeft u deze opleidingen gemist? Geen nood, u kan zich nog inschrijven voor de nieuwe opleidingen. Stuur hiervoor een mailtje naar

 

marijke.decoster@ocmw.gooik.be of bel naar 02/454.12.77.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 feb 2015
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief