GALMAARDEN - Geen bloemenzaad meer in voorraad

C21

GALMAARDEN - Geen bloemenzaad meer in voorraad

Colpaert_galmaarden_kopfoto_kathy_vandekerckhove_1__kopie_
Kathy. Foto © Colpaert

 

De leden van de Milieuraad van Galmaarden wilden samen gratis bloemenzaad bestellen bij de provincie Vlaams-Brabant, dit om lokaal de bijen te helpen. Ze kwamen echter van een kale reis thuis, want in een mum van tijd vlogen zesduizend zakjes bloemenzaad de deur uit.

De gemeente Vlaams-Brabant startte zopas een actie om gratis zakjes met bloemenzaad uit te delen aan haar inwoners. Met dit zaad kunnen de Vlaams-Brabanders een bloemenakker aanleggen en zo mee helpen aan het overleven van de bijen in onze regio. “Om (honing)bijen in stand te houden zijn bloemen nodig, veel bloemen. Wie een bloemenakker zaait kan zelf genieten van een kleurrijke bloemenpracht en helpt hiermee de bijen te overleven“,zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor land- en tuinbouw. Leden van de Galmaardse Milieuadviesraad(MAR) wilden ook gratis bloemenzaad aanvragen, maar de meesten waren te laat. “Nog maar pas kreeg ik een mail met het voorstel om samen bloemenzaad aan te vragen, om onze straatkanten op te fleuren of we kregen al het bericht dat de voorraad uitgeput was”, zegt een ontgoochelde Kathy Vandekerckhove voorzitter van de MAR. Twee dagen nadat de provincie een persbericht verspreidde was de hele voorraad al de deur uit. “De provincie verspreidde zo’n 6.000 zaadzakjes en de voorraad is inderdaad uitgeput. We zijn verrast door de vraag die enorm werd gestimuleerd via de ‘sociale media’. Mensen stuurden elkaar berichten door waardoor plots de aanvragen binnenstroomden“, aldus de provincie.

Ter vergelijking: de voorbije jaren, toen de distributie via afhaalpunten werkte, werden er zo’n 2.000 zakjes verspreid. “We hadden wel een toename verwacht door de ‘digitale’ verspreiding, maar dat het zo’n overrompeling is geworden konden we niet voorzien”, aldus Frank Ilsbroux van de provincie. Er zijn nog wel zakjes te verkrijgen via de verdeelpunten van sommige gemeenten en Regionale Landschappen.

Dat overzicht vind je op

 

www.vlaamsbrabant.be/bloemenakker

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 apr 2015
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief