GOOIK - Jeugdharmonie de Vrede sluit aan bij de jeugdraad

C21

GOOIK - Jeugdharmonie de Vrede sluit aan bij de jeugdraad

Editiepajot_gooik_truitjes_foto_marc__colpaert__kopie_
Ze kregen nieuwe truitjes. - Foto © Marc Colpaert
 

 

De Jeugdharmonie De Vrede uit Gooik is voorlopig de 11 de en jongste jeugdvereniging die zich aansluit bij de jeugdraad van Gooik. Ze kregen van de gemeente enkele t-shirts met het nieuwe logo van de jeugdraad.

Deze maand brengen jeugdschepen Simon De Boeck(CD&V), jeugdconsulent Kris Van Cotthem en jeugdraadvoorzitster Evelyne Schoukens een bezoek aan de leidingskring van elke Gooikse jeugdvereniging. Samen zijn dat zowat 150 gemotiveerde leiders en leidsters. “De bedoeling is om het ondersteunende aanbod vanuit de gemeente toe te lichten. Maar tegelijk luisteren we ook naar de noden en bekommernissen van vandaag. Vaak zijn het de lokalen die aan een grondige vernieuwing toe zijn. Ook ruimte om te fuiven zonder overlast is een terugkerende vraag”, stelt jeugdschepen Simon De Boeck. Harmonie De Vrede heeft recent een succesvolle jeugdwerking opgestart. Zij sluiten zich tevens aan bij de jeugdraad. “Daarom gingen wij even kennismaken met de mensen van de leiding en boden wij hen een t-shirt aan. Op de voorzijde staat het nieuwe logo van de jeugdraad, ontworpen door Mathias Notaert, een chirojongen uit Gooik, op de achterzijde de namen van de 11 verenigingen”, zegt jeugdconsulent Kris Van Cotthem.

De gemeente biedt aan elk van de jeugdverenigingen in de eerste plaats een stevige werkingssubsidie, volgens een eerlijke verdeelsleutel. Daar werd in de laatste bezuinigingsrondes bewust niet op bespaard. Verder ondersteunt de jeugddienst van de gemeente onder meer opleidingen tot fuifcoach, brandpreventie, kadervorming en verbetering van de infrastructuur.

“De Jeugdharmonie is al de 11 de vereniging in de jeugdraad, ze vervoegen daarmee de bestaande vijf chiro's, twee scoutsgroepen, de KLJ , JNM en de Majorettes. Dat moet een record zijn voor een kleine landelijke gemeente“, besluit schepen De Boeck.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 apr 2015
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief