GOOIK - Gemeente zet dan maar zelf de borden

C21

GOOIK - Gemeente zet dan maar zelf de borden

Editiepajot_gooik_bord_1__kopie_
Herman en Hugo bij het nieuwe bord. - Foto © Marc Colpaert
 

De gemeente Gooik plaatste zelf borden van het Fotonica Centrum nadat deze werden weggenomen door het Agentschap Wegen en Verkeer(AWV). Ze plaatsten de borden nu enkele meters verder dan waar ze vroeger stonden, maar nu langs een gemeenteweg en daar heeft het AWV geen bevoegdheid.

Het Agentschap Wegen en Verkeer verwijderde vorige maand de borden van Fotonica Innovatie Centrum van de VUB in Oetingen. Nochtans was er een gunstig advies van de gemeente en het AWV, maar het bord ter hoogte van het ‘Zwartschaap’ stond op 2,6 km van het centrum en dat mag slechts 2 km zijn. In oktober 2013 opende de VUB-Brussel een volledig nieuw onderzoekslaboratorium in Oetingen. Dit Europees topinstituut doet onderzoek op het gebied van fotonica en staat onder leiding van professor Hugo Thienpont. Dit instituut krijgt heel wat mensen uit binnen- en buitenland op bezoek. Om het deze bezoekers gemakkelijk te maken werd er na een gunstig advies van alle partijen een bord geplaatst op het einde van de Lenniksebaan en de Ninoofsesteenweg(Zwartschaap).

“Het AWV nam echter het bord weg omdat het VUB centrum meer dan 2 km van de plaats van de wegwijzer stond”, vertelde schepen Herman Anthoons(CD&V) al eerder in deze krant.”Wij hebben de zaak herbekeken en hebben nu de wegwijzer enkele meters verderop geplaatst, maar nu langs onze gemeenteweg en daar beslissen wij of er een bord komt”, verduidelijkte Anthoons. Prof Hugo Thienpont kwam ook even een kijkje nemen bij de nieuwe wegwijzer en was tevreden dat de wegwijzer en nu toch nog staat.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jul 2015
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief