HALLE - Ann Devogelaere behaalt certificaat boekhoudkundig bediende

C21

HALLE - Ann Devogelaere behaalt certificaat boekhoudkundig bediende

Editiepajot_halle_ann_devogelaere
Ingezonden foto
 

Eind vorig schooljaar behaalde Ann Devogelaere als eerste haar certificaat Boekhoudkundig Bediende aan de GLTT (uiteraard mits de nodige inspanningen). Zij kon daardoor ook aan de slag bij een boekhoudkantoor.

Zij werkte lange tijd als vertaler bij een internationaal audit- en consultancykantoor. Als student talen kreeg zij vroeger weinig opleiding in economie of fiscaliteit. Zij besloot op een bepaald moment zichzelf in het avondonderwijs bij te scholen. Avondlessen leken haar bovendien een goed idee om haar echtgenoot in zijn zelfstandige activiteit te kunnen bijstaan.
Zij is intussen aan de slag als boekhoudkundig bediende bij een lokaal boekhoud- en consultancykantoor.
Zij behaalde als eerste het certificaat.
“Naast het voeren van een correcte boekhouding of btw-administratie bevat de opleiding nog een aantal andere korte modules. Daarin komt telkens een ander aspect van het beroep van boekhouder aan bod. Je leert er o.a. over de regels van het personen- en familierecht, welke vennootschapsvormen zoal bestaan en hoe je de personenbelastingaangifte invult. Je krijgt inzichten in kredietverlening en het gebruik van programma’s zoals Excel om informatie te beheren. De modules zijn goed op elkaar afgestemd zodat je in een aantal jaren vlot het traject kan afwerken. En aan het einde heb je best een goed idee van wat een boekhouder zoal doet”, zegt Ann Devogelaere .
Over de lessen zelf zegt ze: “De opleiding is heel praktisch opgevat. Er is veel ruimte voor oefeningen en gesprekken over onderwerpen uit de actualiteit, wat meer theoretische pakketten zoals fiscaliteit en recht best aangenaam maakt. Studeren voor een examen verloopt soms moeilijker, zeker als je ook nog een job hebt, al helpt het om achteraf meer uit de lessen te onthouden. Gelukkig is het examen vaak gewoon een bijkomende praktische oefening”.
Tips aan nieuwe cursisten? “Wie eraan denkt een zelfstandige activiteit te starten of gewoon wil kunnen meepraten over de financiële actualiteit, vindt deze opleiding vast wel interessant. Wie weet opent het zelfs een deur naar een nieuwe start in iemands carrière, zoals bij mij het geval was. Je weet maar nooit”, zegt Ann tot slot.
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 aug 2015
Felix Merckx
Ingzonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

PenZine | 26 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 mrt 2024

archief