GOOIK - Geen brandweerladder meer voor pareltjesworp

C21

GOOIK - Geen brandweerladder meer voor pareltjesworp

Editiepajot_gooik_parels_3_foto_marc_colpaert__kopie_
Gedaan met de ladder van de brandweer te gebruiken. - Foto © Marc Colpaert
 

De brandweer van Lennik zal naar de toekomst toe geen brandweerwagen met ladder sturen naar de pareltjesworp in Gooik. De brandweer is van oordeel dat de brandweerwagen niet moet gebruikt worden voor feestelijkheden, burgemeester Michel Doomst(CD&V) kan die redenering niet goed volgen.

Al meer dan tien jaar komt er een brandweerwagen op 15 augustus naar de pareltjesworp in Gooik. Dit jaar ging dit niet door wegens de hevige regen. “Wij hadden bericht gekregen van de brandweer dat het gedaan is om een brandweerwagen te gebruiken. Ieder jaar mocht een BV de ladder op om de pareltjes over de mensenzee te gooien”, verklaarde Doomst. Wij hebben ons altijd heel soepel opgesteld en de interventie duurde maar een klein uurtje. Het was volgens mij zelfs een promotie voor de brandweer en nu mag het niet meer. Maar in Lennik mag hun wagen wel op de Markt tentoongesteld worden. Ik kan begrijpen dat de veiligheid niet uit het oog mag verloren worden, maar dit vind ik er wel over.”

Majoor Elmar De Geyter kent het dossier. “Wij hebben daar al een tijdje over gesproken en zijn tot de beslissing gekomen dat we moeten doen wat van ons verwacht wordt. Ik zou het echt niet willen meemaken dat er morgen slachtoffers vallen tijdens een woningbrand ergens in onze regio, terwijl de ladderwagen gebruikt wordt om een bekende Vlaming de kans te geven om pareltjes te gooien in Gooik. De beslissing is dan ook genomen om zuiver operationele redenen”, zegt De Geyter.

Ondertussen werd door de gemeente Gooik beslist om voor de volgende pareltjesworp beroep te doen op een externe firma om de ladderwagen van de brandweer te vervangen en kunnen ze gelukkig nog steeds beroep doen op een interventiewagen van Infrax. “ Ik blijf het jammer vinden want zo konden de vele honderden mensen van Gooik ieder jaar ook nog eens de mannen van de brandweer aan het werk zien”, besluit de burgemeester.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 aug 2015
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief